Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociația Procurorilor, reacție după publicarea raportului MCV: 'Unul obiectiv, dar care consemnează o serie de regrese'

facebook
justitie dosar penal

Preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Bogdan Gabor, a afirmat joi că raportul MCV, dat publicităţii miercuri de Comisia Europeană, este unul obiectiv, dar care consemnează o serie de regrese, cele mai mari ameninţări consemnate în acest document, consideră el, fiind atacurile la adresa independenţei justiţiei, scrie agerpres.ro

"Asociaţia Procurorilor vede un raport obiectiv, dar un raport obiectiv care consemnează şi arată o serie de regrese şi care accentuează pe faptul că pot fi redeschise o serie întreagă de capitole. Este evident că nu este un raport care să ne bucure, dimpotrivă, trebuie să ne responsabilizeze în continuare, dar cred că trebuie să ne responsabilizeze pe toţi, toţi actorii implicaţi în îndeplinirea acestor condiţionalităţi. Trebuie să revenim la un dialog corect şi la un dialog în favoarea României în final. Nu este deloc un raport pozitiv, dimpotrivă, faptul că se discută în mod foarte clar şi se spune în mod expres faptul că este posibil să se redeschidă o serie de capitole pentru care România a muncit foarte mult este de natură chiar să ne îngrijoreze. (...) În primul rând, cele mai mari ameninţări consemnate în raport sunt atacurile la adresa independenţei sistemului judiciar, inclusiv prin propuneri de modificare a diferitelor legi, fac referire la Ordonanţa 13 şi la cele două propuneri de modificare a legilor Justiţiei care sunt indicate în raport", a declarat Bogdan Gabor la sediul CSM.

Dezvăluiri INCENDIARE: Fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu, afacere cu multe grade. Partener, un condamnat pentru mită


El a făcut referire şi la Raportul de evaluare definitiv al Comitetului Naţiunilor Unite Pentru Drepturile Omului, publicat tot miercuri, în care se face trimitere la atacurile directe adresate lui Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi.

Mutare BOMBĂ în lumea fotbalului: Gică Hagi şi Gică Popescu, negocieri pentru preluarea unui club din străinătate

"Tot ieri a fost publicat Raportul de evaluare definitiv al Comitetului Naţiunilor Unite Pentru Drepturile Omului, în care consemnează aceleaşi atacuri la sistemul judiciar care pot afecta democraţia din România. Mai mult, fac trimitere la atacurile directe adresate magistraţilor, asupra sistemului judiciar, dar şi în mod direct procurorului general al României (Augustin Lazăr - n.r.) şi procurorului-şef al DNA (Laura Codruţa Kovesi - n.r.), ceea ce pot slăbi lupta anticorupţie", a precizat Gabor. 

Procurorul a adăugat că aspectele care ţin în primul rând de afectarea independenţei sistemului judiciar, care ţin de atacurile concertate în special asupra procurorilor, mai ales a celor anticorupţie, atacurile îndreptate asupra CSM sunt, din punctul de vedere al Asociaţiei, aspecte care fac reversibilă reforma Justiţiei. 

Întrebat dacă, în cazul în care legile Justiţiei vor fi modificate aşa cum sunt discutate în Parlament, procurorii vor fi subordonaţi politicienilor, Gabor a răspuns: "Există acest risc".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.