Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asociere inedită pentru combaterea utilizării armelor chimice în Siria. Franța și Rusia își unesc forțele

bbc
macron putin

Franţa este pregătită să menţină cooperarea cu Rusia în ceea ce priveşte combaterea utilizării armelor chimice în Siria, a anunţat miercuri ministerul francez de Externe, relatează site-ul agenţiei Tass, conform Mediafax.

"Folosirea armelor chimice reprezintă <> pentru Franţa. Preşedintele [Emmanuel Macron] şi-a exprimat poziţia în mod clar. Rusia recunoaşte că aceste arme au fost folosite în Siria, în mod specific gazul sarin în timpul atacului din oraşul Khan Shaykhun, din 4 aprilie 2017. Neînţelegerile dintre noi se referă la persoanele care sunt responsabile de aceste acţiuni", potrivit unui comunicat al diplomaţiei de la Paris.

Dezvăluiri EXPLOZIVE: Adevărații șefi ai Soros România. Oameni din PSD și ALDE în fundația celebrului miliardar

Potrivit ministerului francez de Externe, Parisul se angajează la un dialog constructiv cu Moscova pe această temă la nivel internaţional.

"Suntem dispuşi să lucrăm în privinţa acestor chestiuni cu Rusia, în cadrul agenţiilor internaţionale relevante, în special Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW). Atât Rusia, cât şi Franţa sunt interesate de acelaşi obiectiv - de a proteja neproliferarea regimului armelor chimice", se mai arată în comunicat.

În data de 4 aprilie, oraşul Khan Sheikhoun, din nordul Siriei, a fost vizat de un atac aerian în care au fost folosite arme chimice, iar peste 90 de persoane au fost ucise.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.