Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asta e dictatură pe faţă: Ultimatum pentru şefii reţelelor de socializare

facebook twitter youtube

Dictaturile rămân la fel de dure indiferent de perioadă sau de continent. O ţară dă ultimatum şefilor reţelelor de socializare.

Iranul a cerut retelelor de socializare straine sa transfere autoritatilor de la Teheran, intr-un termen de 12 luni, datele care vizeaza utilizatorii iranieni. Aceasta decizie a fost adoptata sambata seara, la o reuniune a Inaltului consiliu pentru spatiul cibernetic, condus de presedintele iranian Hassan Rouhani, relateaza agentia oficiala IRNA, citata de AFP. "Retelele de socializare straine care functioneaza in tara trebuie sa transfere in Iran toate datele care privesc cetatenii iranieni", intr-o perioada de un an, au hotarat membrii Consiliului.

Citeşte şi: Comisia Europeană face marele anunţ: Veste fabuloasă pentru bolnavii de cancer

Aceasta masura vizeaza in special reteaua Telegram, foarte populara in Iran. Peste 20 de milioane de iranieni, dintr-o populatie de 80 de milioane, utilizeaza Telegram, mai ales pe smartphone. Inaltul consiliu pentru spatiul cibernetic a decis, de asemenea, sa lanseze retele de socializare iraniene capabile sa concureze cu cele straine, anunţă ziare.com. De mai multi ani, autoritatile incearca sa controleze retelele de socializare si sa interzica accesul in special la Facebook sau Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.