Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Astana. Rusia, Turcia şi Iranul vor aplica împreună acordul de încetare a focului în Siria

AFP
astana 2017

Rusia, Turcia şi Iranul vor pune la punct un mecanism trilateral pentru a urmări şi a asigura respectarea totală a acordului de încetare a focului în Siria, au anunţat reprezentanţii celor trei state, într-o declaraţie comună citată de Reuters, conform agerpres.

În document se mai arată că în cadrul mecanismului se va asigura şi prevenirea unor eventuale provocări şi determinarea cu precizie a modului în care va funcţiona acordul de încetare a focului.

Citeşte şi: Primul test major pentru Brexit. Curtea Supremă decide dacă May poate invoca Articolul 50

La finalul convorbirilor derulate în Kazahstan, la Astana, oficialii de la Moscova, Teheran şi Ankara şi-au declarat, de asemenea, susţinerea faţă de intenţia grupărilor armate din cadrul opoziţiei siriene de a participa la următoarea rundă a negocierilor de pace de la Geneva, care vor avea loc în data de 8 februarie.

Reuters relatează că nu este clar, deocamdată, dacă acest comunicat este agreat şi de regimul de la Damasc.

Rebelii sirieni au anunţat deja că nu sunt mulţumiţi de concluziile din document. Un membru al delegaţiei Opoziţiei a explicat, pentru Reuters, motivele care le-au provocat nemulţumirea.

"Iranul este vârful de lance în cadrul a numeroase ofensive cu caracter militar care au forţat mii de sirieni să îşi părăsească domiciliile şi care au dus la vărsare de sânge. Acest comunicat îi legitimează Iranului acest rol", a spus oficialul, sub protecţia anonimatului.

Un alt membru al grupului care îi reprezintă pe rebelii sirieni a spus că opoziţia nu va susţine comunicatul pentru că Turcia a avut o prestaţie slabă în cadrul negocierilor şi nu a fost capabilă să promoveze poziţia rebelilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.