Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Asul din mâneca DNA: Martorul protejat care a dat totul peste cap / FOTO

DNA

A ieşit la iveală marele secret al procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ea este asul din mâneca instituţiei condusă de către Laura Codruţa Kovesi. Cel mai sexy martor protejat al DNA este nimeni alta decât fosta avocată a lui Dinel Staicu, Alina Ileana Răducan. Martora va fi audiată în procesul fostului șef al ONPM Adrian Bărăscu în data de 13 decembrie.

Citeşte şi: Un membru al Guvernului, JEFUIT sub ochii vicepremierului

Alina Ileana Răducan este avocata care a fost trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupție în legătură cu modul în care a ajutat la remiterea unor sume de bani unui grefier de la Tribunalul București ce trebuia să dirijeze dosarul lui Dinel Staicu la un complet de judecată care trebuia să ia o decizie favorabilă acestuia. În acest dosar, Răducan a fost condamnată de Curtea de Apel București la cinci ani și jumătate de închisoare iar cazul se află în faza redactării deciziei de condamnare, care nu este definitivă.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

Anterior acestui caz avocata Alina Ileana Răducan a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT de la Craiova iar apărătoarea lui Dinel Staicu a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la 4 ani de închisoare cu executare, pedeapsă redusă de Înalta Curte de Casație și Justiție, în noiembrie 2015, la doi ani și 5 luni de închisoare cu suspendare. Femeia a fost acuzată de anchetatorii de la crimă organizată că a ajutat activ o rețea care se ocupa cu accesarea ilegală a unor împrumuturi la o bancă, conform RTV. Alina Răducan a devenit între timp martor protejat. Procuroarea DNA Florentina Mirică este acuzată printr-o plângere aflată în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție că ar fi cerut minimum trei mii de euro lunar și alte facilități de lux pentru fosta avocată a lui Dinel Staicu.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție are în lucru plângerea penală făcută de fostul șef al ONPM Adrian Bărăscu, judecat în prezent pentru fapte de corupție, în care acesta reclamă o serie de nereguli și abuzuri pretins comise de magistratul care l-a anchetat, Florentina Mirică. În plângerea adresată unității de parchet Bărăscu notează că ar fi existat o tensiune profesională între el și magistrat după ce el ar fi refuzat în mai multe rânduri să ia sub protecție, în termenii și condițiile cerute de către procurorul DNA Florentina Mirică, mai mulți martori din dosarele DNA. Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru Vocea.biz că martora Angela Stoica este nimeni alta decât fosta avocată a lui Dinel Staicu, Alina Răducan. Alexandru Stoica, spun aceleași surse, este soțul acesteia. Fostul șef de la ONPM mai arată în plângerea sa că magistratul DNA ar împărtăși o ”foarte strânsă” relație de prietenie cu martora sa protejată despre care surse judiciare afirmă că de fapt ar fi fost o ”prietenie de fațadă”, pe care magistratul Mirică ar fi înlesnit-o pentru a putea extrage informații relevante în cauzele sale penale de fosta avocată.

Citeşte şi: Mitică Dragomir 'îl dă-n fapt' pe Gigi Becali: Cum a FURAT patronul Stelei

Acesta mai spune în document că pe parcursul cercetărilor a făcut o cerere de recuzare arătând motivul de incompatibilitate, dar solicitarea sa a fost respinsă ”în mod abuziv”. În prezent avocata suspendată este fotomodel și are o pagină pe o rețea de socializare unde isi expune proiectele foto. Aceasta nu folosește numele real de Alina Ileana Răducan ci numele de Alina Tenovic.

content-image

content-image

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.