Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ASYLANTENFREI - noua metodă împotriva imigranților care prinde tot mai mult teren

Asylantenfrei

Un bar austriac a anunţat miercuri că nu mai permite accesul migranţilor, decizie ce a stârnit proteste din partea organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, relatează AFP. 

Patronul barului situat în staţiunea balneară Bad Ischl, în Alpii austrieci, a declarat că a fost nevoit să ia această măsură din cauza incidentelor repetate provocate de migranţii care au hărţuit fete şi femei, inclusiv o chelneriţă, relateaza Agerpres.

Citește și: Simona Halep, umilită la Sydney: A fost învinsă de o jucătoare de pe locul 25 mondial


'M-am săturat şi am decis să le interzic accesul în bar', a spus patronul care a angajat şi bodyguarzi pentru a se asigura că decizia sa va fi respectată. 

Potrivit AFP, pe pagina de Facebook a acestui bar a apărut mesajul - şters între timp - 'Asylantenfrei' (liber de solicitanţi de azil), ce aminteşte de 'Judenfrei', termen folosit odinioară de nazişti cu referire la evrei.

Citește și: ALERTĂ Simona Halep e la un pas să-și încheie cariera

content-image

ONG-urile care susţin migranţii au reacţionat imediat. Una dintre acestea a acuzat patronul barului de discriminare, dar a criticat şi autorităţile pentru că nu au dat curs solicitărilor ei făcute cu ani în urmă de a revizui legislaţia pentru a pedepsi astfel de gesturi. Şi tribunalul local a precizat pentru AFP că interzicerea accesului migranţilor în baruri nu poate fi sancţionată în baza legislaţiei actuale.

Citește și: Simona Halep a ajuns pe locul 4


Pe teritoriul Austriei au pătruns anul trecut peste un milion de migranţi arabi, africani şi asiatici veniţi în căutarea unei vieţi mai bune în Europa. Cei mai mulţi şi-au continuat călătoria către Germania şi nordul Europei. Totuşi, circa 90.000 dintre ei au rămas în Austria, unde au cerut azil.

Citește și: Adrian Năstase se pregătește să dea lovitura: Care e legătura cu Traian Băsescu / SURSE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.