Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu amprentă ISIS la Melilla. Un poliţist a fost înjunghiat - UPDATE

UPDATE: 12.44. Un poliţist spaniol a fost rănit uşor marţi cu un cuţit de către un bărbat care striga 'Allah Akbar', în enclava spaniolă Melilla din nordul Marocului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Incidentul, produs în jurul orei locale 07:35 (05:35 GMT), a avut loc la un punct de trecere a frontierei dinspre Maroc către enclava Melilla.

Citeşte şi: Boris Johnson la momentul adevărului: Brexitul nu înseamnă RETRAGEREA Marii Britanii din lume

''Poliţia a arestat un bărbat care a atacat cu un cuţit agenţii de la punctul de trecere a frontierei Beni Enzar'', a declarat ministrul de interne spaniol Juan Ignacio Zoido pe contul său de Twitter.

Un purtător de cuvânt al poliţiei spaniole a precizat că 'individul a venit în fugă, strigând Allah Akbar'. ''Bărbatul a rănit uşor un poliţist, folosind un cuţit'', a spus el, precizând că este vorba despre o tăietură la degetul unei mâini.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a prefecturii Melilla, agresorul era înarmat cu un cuţit de 'mari dimensiuni' şi ar fi de naţionalitate marocană.

Începând de anul trecut, Spania pare să fi intrat mai mult în vizorul jihadiştilor islamişti, cel puţin în mediul online. Ţara a fost însă ocolită de atacuri de natură islamistă începând din 2004, când au fost comise cele mai sângeroase atentate de pe teritoriul european - zece bombe au explodat atunci în mai multe trenuri de navetişti la Madrid, cauzând moartea a 191 de persoane.

Citeşte şi: S-a ajuns la o înţelegere. Berlinul anunţă 'măsuri imediate' pentru încetarea ostilităţilor din Ucraina

Atentatul a fost revendicat de către o celulă islamistă, în numele reţelei Al-Qaida.

Spania îşi exercită suveranitatea asupra enclavelor Ceuta şi Melilla, din nordul Marocului, începând din anii 1580, respectiv 1496. Numeroşi marocani se deplasează zilnic în cele două enclave, care au statut de 'porto franco', pentru a achiziţiona diverse produse fără taxe.

Începând din 2005, Ceuta şi Melilla se confruntă cu o mare presiune migraţionistă, mii de clandestini subsaharieni încercând în fiecare an să intre în cele două anticamere ale Eldorado-ului european, adaugă France Presse.

Citeşte şi: Cutremur politic la Washington. Secretarul de stat american 'este pe făraş' (Newsweek)

Ştire iniţială: Un poliţist spaniol a fost rănit uşor marţi cu un cuţit de către un bărbat care striga 'Allah Akbar', în enclava spaniolă Melilla din nordul Marocului, transmite AFP, conform agerpres.

Incidentul a avut loc la un punct de trecere a frontierei dinspre Maroc către enclava Melilla.

Citeşte şi: Boris Johnson la momentul adevărului: Brexitul nu înseamnă RETRAGEREA Marii Britanii din lume

''Poliţia a arestat un bărbat care a atacat cu un cuţit agenţii de la punctul de trecere a frontierei Beni Enzar'', a declarat ministrul de interne spaniol Juan Ignacio Zoido.

Un purtător de cuvânt al poliţiei spaniole a precizat că 'individul a venit în fugă, strigând Allah Akbar'. Bărbatul urmează să fie identificat, dar se crede că el ar putea fi de naţionalitate marocană, potrivit cotidianului spaniol El Pais.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.