Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac cu bombă în Atena

explozie

O bombă a explodat în faţa birourilor Federaţiei Elene de Afaceri din centrul Atenei la începutul zilei de marţi, spărgând ferestre dar fără să provoace răniţi, au anunţat surse din poliţia greacă, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Atacurile împotriva băncilor, politicienilor, jurnaliştilor şi oamenilor de afaceri nu sunt ieşite din comun în Grecia care are o lungă istorie de violenţă politică şi s-a împotmolit în cea mai gravă criză economică din ultimele decenii. 

Explozia de marţi, despre care poliţia crede că a fost pusă la cale de grupuri de gherilă interne, este primul astfel de atac de la  venirea la putere a prim-ministrului de stânga Alexis Tsipras în ianuarie, notează Reuters. 

Dispozitivul, declanşat de un cronometru şi plasat într-un rucsac lângă intrarea în birourile Federaţiei Elene de Afaceri,  s-a produs în jurul orei 3.30 (1.30 GMT). Un apelant anonim a avertizat un ziar înainte cu aproximativ 30 de minute, a declarat un oficial din poliţie cu condiţia anonimatului. 

Martori au văzut sticla de la ferestrele sparte răspândită pe stradă într-una dintre cele mai aglomerate părţi din centrul Atenei, foarte aproape de parlament în Piaţa Syntagma şi unde se află de asemenea multe cafenele, bănci şi magazine. 

Atacurile cu bombe artizanale şi sticle incendiare au escaladat în Grecia din 2010, când ţara a adoptat primele măsuri impopulare de austeritate cum ar fi creşterile de taxe, tăierile de salarii şi pensii în schimbul unor planuri de salvare de multi-miliarde de euro de la Uniunea Europeana şi FMI. 

În iulie, Atena a fost de acord asupra altor runde de austeritate în cadrul unui al treilea plan de salvare, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.