Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac fără precedent la adresa lui Mihai Tudose: 'O încrucișare între un personaj din Caragiale și un soldat sovietic. Grobian, flecar, superficial'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai tudose

Felul în care se comportă premierul Mihai Tudose în ședințele de guvern și declarații sale de marți seară despre bănci au atras critici puternice din partea jurnalistului Cornel Nistorescu.

"Ne aflăm în fața unui personaj care pare a fi rezultat dintr-o încrucișare între un personaj din Caragiale și un soldat sovietic. Grobian, flecar, superficial, gata să traducă în limbaj de mahala sau de tavernă orice problemă națională, Tudose se avîntă mereu într-o antologie a gîndirii șchioape.

Nici un premier al Românei n-a spus atîtea prostii pitorești. Cine le adună poate scoate o antologie de tot hazul, așa cum în SUA a apărut volumul de Bush-isme, cu o mare parte din prostiile și enormitățile rostite de George Bush jr", scrie Cornel Nistorescu într-un editorial pentru Cotidianul.

ULTIMA ORĂ: Judecătorii, de acord cu majoritatea propunerilor lui Tudorel Toader. 18 propuneri de la UNJR

Declarațiile premierului despre bănci în care a criticat băncile în termeni duri pentru comisionele pe care le aplică și în care a afirmat că ar fi bine să nu ne mai ținem banii în conturi bancare l-au făcut pe Nistorescu să îl desființeze în termeni extrem de duri.

Într-o lume mai atentă, țările membre ale Uniunii Europene ar trebui să-i instituie o interdicție de circulație, nu neapărat pentru că a formulat asemenea prostii, ci pentru că, în calitate de premier, se poartă ca un tractorist supărat pe cooperativa agricolă.

Ungaria schimbă placa: Declarație total diferită despre România

"Primul nostru tractorist al țării se laudă că n-are nici un cont bancar: „Am refuzat să-mi pun leafa pe card, ca să-i dau băncii câte doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită. Din momentul ăsta, eu am zis: «Iertați-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»“.

Cum a putut PSD-ul să susțină un asemenea ministru și mai apoi premier? Pentru momentele de umor? Vă dați seama ce-a înțeles Mihai Tudose din Terente? Și ce pricepe el din rolul băncilor? Vă dați seama ce personaj cu ce nivel de cultură financiară și politică, dar mai ales cu ce simț redus în materie de norme de comportament, avem acum în fruntea României?

Prim-ministrul unei țări europene, e drept că și dunărene, și balcanice, și în mare criză de politicieni cu un pic de stofă, coboară la fiecare apariție televizată la un nivel de Brăilița. Și la fierăria lui Iocan oamenii aveau cîteva etaje de subtilitate în plus față de acest premier grobian, sfătuit de un fost umorist mediocru de la Antena 3", scrie Cornel Nistorescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.