Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac fără precedent la adresa lui Traian Băsescu: 'La PUŞCĂRIE'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu la Parchetul General

Scandal imens cu fostul preşedinte, Traian Băsescu în prim plan. Ultimele mişcări ale actualului senator i-au scos din minţi pe cei de peste Prut. Unul dintre marii săi duşmani, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a lansat un atac vehement la adresa şefului PMP.

Totul a început după ce Băsescu a făcut o serie de declaraţii ironice la adresa lui Dodon.

Mai multe detalii aici: Băsescu, dezlănţuit la Chişinău: Dodon, pudelul lui Putin/ VIDEO

Dodon a avut o reaţcie fără precedent la adresa lui Băsescu. Acesta a venit cu o replică la declarațiile făcute ieri de ex-președintelui României, Traian Băsescu. Dodon susține că prin declarațiile făcute, Băsescu confirmă că la „București dorește lichidarea statalității moldovenești”. „Băsescu este unul dintre cei mai radicali și mai ridicoli exponenți ai unionismului, dar nu este unicul. Sunt mulți ca el.

Campania propagandistică „Basarabia – pământ românesc” a fost lansată pe timpul lui Băsescu. El în mod deschis a susținut și continuă să susțină partidele extremiste și antistatale din Republica Moldova. Toată această propagandă unionistă a dăunat mult relațiilor de încredere între Chișinău și Tiraspol. Dar tocmai acesta e unul dintre obiectivele unioniștilor – să nu permită reîntregirea Republicii Moldova, fiindcă o Moldovă reîntregită nu va putea fi anexată la România, iar trupele NATO nu vor putea ajunge pe Nistru”, a scris Dodon.

Totodată acesta și-a reiterat poziția față de interzicerea unionismului în Republica Moldova. „Iată de ce eu insist asupra interzicerii prin lege a unionismului și pentru tragerea la răspundere a celor care organizează campanii și acțiuni de lichidare a statului Republica Moldova. În orice țară care se respectă există pedeapsă penală pentru așa activități”, susține Igor Dodon. În același timp, președinte s-a explus și referitor la noul partid format - Partidul Unității Naționale, unde Băsescu a fost numit președinte de onoare. „Traian Băsescu obișnuiește să-și îngroape proiectele politice pe termen lung. A falimentat politic în România, unde este anchetat penal. La Chișinău au falimentat zgomotos adepții lui liberali: Ghimpu și Chirtoacă. La fel de rușinos vor falimenta actualii unioniști în frunte cu Ana Guțu și Anatol Șalaru. În Moldova, unioniștii s-au autocompromis de fiecare dată. Așa va fi și de acum încolo, inclusiv cu ajutorul unora ca Băsescu.

Apropo, lui Băsescu nu i-a reușit să devină cetățean al Republicii Moldova. Am contribuit personal la acest lucru. Eu sunt convins că asemenea personaje negative nu merită cetățenia statului nostru. Și, din punct de vedere legal, cetățenii străini nu pot fi membri de partid si nici nu pot fi lideri de partid înregistrat la Chișinău”, se expune Dodon. „Nu știm ce vrea Băsescu mai mult: să facă politică în Moldova, sau să fugă de răspunderea penală din România, unde el are mari probleme legate de corupție și abuz de putere. Eu încurajez justiția din România să-l ajute pe Băsescu să facă Unirea și alte uniri în pușcărie”, a conchis președintele Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.