Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac FURIBUND la adresa Executivului: 'Toate aceste renunţări sunt bine-venite, joaca PSD de-a guvernarea este jalnică'

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose

Senatorul PNL Alina Gorghiu cere Guvernului să publice analizele şi simulările făcute pentru implementarea măsurilor prevăzute în programul de guvernare, în opinia sa "ridicolul" fiind singurul atribut rămas PSD. 

"Solicit Guvernului să facă publice analizele şi rezultatele simulărilor făcute pentru implementarea ideilor din ridicolul program de guvernare, pentru a se termina definitiv cu aceste idei iresponsabile şi pentru a vedea toţi românii cum a vrut să guverneze PSD. Ridicolul este singurul atribut rămas unui PSD care nu s-a îndurat să renunţe decât aşa, cu ţârâita, la un program de guvernare despre care ştiau toţi că a eşuat. Au amânat cât au mai putut orice decizie, sub cuvânt că fac 'simulări', de parcă era nevoie de simulări pentru a şti că impozitul pe cifra de afaceri este sinonim cu dezastrul economic. De fapt, nu au fost nimic altceva decât amânări sau, mai corect spus, încercări de a negocia clemenţă din partea mediului de afaceri şi a societăţii civile. Îngroparea acestor măsuri nu semnifică altceva decât eşuarea negocierilor. Aşa se întâmplă când se optează pentru varianta scurtă, a discuţiilor pe la colţuri, în detrimentul dezbaterilor reale", afirmă Gorghiu într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Studiul care poate salva multe vieţi: Alimente care te ajută să te calmezi


Ea adaugă că Executivul a amânat sau renunţat la majorările salariale, impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate şi la includerea contribuţiilor plătite de angajator pentru CAS şi CASS în salariul brut. "Toate aceste renunţări sunt bine-venite, joaca PSD de-a guvernarea este jalnică", susţine Gorghiu. 

"Una peste alta, putem spune că ieri a fost ultima zi a aşa-numitului Program de guvernare al PSD, atât de des invocat de Liviu Dragnea şi compania. Prevederile sale esenţiale au trecut la categoria 'discutate şi uitate', după cum spunea cineva. Se recunoaşte astfel că acest proiect populist şi utopic a trebuit să fie oprit, altfel riscurile pentru economia românească deveneau prea mari. De aceea, e necesar să vedem cu toţii rezultatele simulărilor pentru măsurile fiscale, pentru a avea garanţia ca niciun alt Guvern PSD, peste trei sau şase luni, nu va repeta această propunere nefericită. Este inadmisibil că un partid politic a putut să se joace de o asemenea manieră cu mintea investitorilor şi contribuabililor care nu cer decât două lucruri: predictibilitate şi stabilitate. De acum, singura soluţie pentru a se mai recupera ceva este ca Guvernul să ofere garanţii că nu vom mai vedea astfel de bâlbâieli şi, poate, ar fi cazul să auzim şi câteva scuze publice", conchide Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.