Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC periculos: Rusia a bombardat mai multe posturi ale SUA

obama putin

Avioane ruse au bombardat în iunie un post militar în Siria, folosit de soldaţi de elită americani şi britanici, iar în iulie o tabără folosită de combatanţi sprijiniţi de CIA, relatează AFP citând ediţia de vineri a publicaţiei Wall Street Journal.

Conform acestei surse, care citează responsabili americani, atacurile aeriene s-au desfăşurat pe 16 iunie şi 12 iulie, iar obiectivul lor a fost să se exercite presiuni asupra SUA pentru a coopera mai strâns cu Rusia pe cerul Siriei.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

Cu o zi înaintea primului atac, un contingent alcătuit din 20 de soldaţi din trupele speciale britanice tocmai părăsise acest post aflat în sudul Siriei la circa 15 kilometri de punctul de trecere a frontierei cu Iordania de la At-Tanf. Amplasamentul a fost lovit de arme cu submuniţii, precizează responsabili americani şi rebeli sirieni.

Iniţiativele americane pentru îndepărtarea forţelor ruse nu au împiedicat un nou atac pe 12 iulie, de data aceasta avioanele ruse bombardând o tabără folosită de combatanţi sprijiniţi de CIA şi situată la circa 80 de kilometri vest de At-Tanf.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

Potrivit surselor militare şi din serviciile secrete citate de cotidianul american, efectul acestor atacuri a fost o şi mai mare opoziţie din partea responsabililor Pentagonului şi CIA-ului de a coopera cu Moscova.

Însă, Casa Albă şi Departamentul american de Stat, care doresc să evite o agravarea a situaţiei militare, au convenit să continue căutarea unui compromis. Prin urmare, săptămâna trecută şefii diplomaţiilor ruse şi americane, Serghei Lavrov şi John Kerry, au convenit să coopereze militar în Siria împotriva grupărilor jihadiste Statul Islamic (SI) şi Frontul al-Nusra (ramura locală a Al-Qaida).

Citește și: Doi iubiți din Dâmbovița au pus două tinere de 16 ani să facă videochat: Detalii incredibile din caz

Conform acordului stabilit de Kerry şi Lavrov, Rusia şi aliatul ei, Siria, vor înceta să bombardeze poziţiile rebelilor sirieni susţinuţi de Washington, Moscova primind în schimb angajamentul diminuării izolării ei pe scena internaţională, subliniază Wall Street Journal citat de agerpres.ro.

Citește și: Tinder s-a schimbat: Ce s-a introdus nou în aplicație

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.