Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac violent din SUA la adresa Laurei Codruţa Kovesi, după interviul de luni: 'A mințit de o grămadă de ori, a amenințat și a atacat SRI'

Inquam Photos / Octav Ganea
bilant dna Kovesi

Scandal imens în lumea politică şi a justiţiei. După ce vicepremierul Sevil Shhaideh a fost la DNA şi a ieşit din instituţie în calitate de suspect, partidul de guvernământ 'a luat foc'. 'La pachet', în dosarul Belina a intrat şi Rovana Plumb. Războiul e acum total. Cei din coaliţie spun că e o nouă lovitură a 'statului paralel' şi lansează acuzaţii grave la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citește și: Dezvăluire incredibilă! Fiica ministrului Petre Daea le-a cerut bani colegilor ca să plece la mare

Mai mult, acuzaţii grave la adresa lui Kovesi vin şi din Statele Unite ale Americii. Preşedintele Coaliţiei Romanilor pentru Combaterea Coruptiei, Chris Terhes o 'spulberă' pur şi simplu pe Kovesi într-o postare extrem de virulentă pe facebook. Interviul dat de procurorul şef DNA l-a băgat 'în gura' lui Terheş şi pe jurnalistul Moise Guran. "Astazi au avut loc trei iesiri publice. De fapt, doua si un pic: Kovesi, Dragnea si Orban. Din modul cum s-au prezentat cei trei in fata opiniei publice se vede limpede cine este intr-o pozitie de putere in raport cu ceilalti.

Citește și: Lovitură dură încasată de un fost ministru! A fost condamnat la ÎNCHISOARE

1. Prima a iesit public Kovesi, care a dat un interviu propriului sclav Moise Guran. Trec peste prestatia absolut jenibila a lui Moise Guran, care, pe langa faptul ca nu e familiar cu chestiuni elementare ce tin de justitie, nu i-a adresat lui Kovesi intrebari obligatorii, de maxim interes public (de ex. despre Negulescu), si ma focuzez pe pozitia lui Kovesi:

Citește și: ATENȚIE! Ce salariu și pensie BABANE încasează cel mai bătrân sfătuitor al președintelui Iohannis

- a stat la masa, pe scaun, in spatele mesei => asta arata ca se ascunde si nu e sigura pe ea. Normal la un astfel de interviu se sta fata in fata cu jurnalistul, fara sa ai nimic intre tine si el, pentru a arata deschidere, etc.

- tot limbajul non-verbal a lui Kovesi era unul defensiv;

- a mintit de o gramada de ori in interviu;

- a amenintat si acuzat pe toata lumea, gasind ca altcineva este intotdeauna vinovat de rateurile DNA, niciodata procurorii DNA;

- a amenintat Inspectia Judiciara;

- a devoalat date din dosare de urmarire penala aflate in faza nepublica;

- a atacat un alt magistrat;

- a atacat SRI ca nu le mai trimite “informari”, insinuand ca din cauza asta ei nu mai pot face dosare. Pai ea cu gura ei a spus ca au peste 10,000 de dosare si nu le pot lucra pe toate, adica vor sesizari in plus in conditiile in care nu isi pot gestiona dosarele aflate deja in cercetare?

Realitatea statistica este ca SRI si inainte trimitea ffff putine sesizari la DNA. Kovesi cu gura ei spunea ca cca 90% din sesizari vin de la oameni, vreo 5-6% de la alte institutii, mai au vreo 2-3% autosesizari iar restul de 2-3% sesizari sunt de la servicii. Vedeti datele in rapoartele de activitate ale DNA. Kovesi se plange, de fapt, ca SRI nu-i ajuta", a tunat Terhes.

Citeşte şi: Dacian Cioloș revine în forță: Fostul premier vorbește despre RĂZBOI / VIDEO

Şi asta nu e tot. Seria acuzaţiilor nu s-a oprit aici. Terheş s-a dezlănţuit asupra lui Kovesi. "Problema lui Kovesi este NU ca nu mai trimite SRI sesizari, ci ca “lucratorii” din servicii nu mai fac dosarele penale, asa cum faceau inainte. Acuzatia impotriva SRI-ului a fost ridicata la fileu prima data, dis de dimineata, de Ioana Ene Dogioiu, intarita de Kovesi, apoi rostogolita de alti sclavi de-a ei din presa, care acuza SRI ca nu mai trimite sesizari la DNA.

Daca tot pune Kovesi sub acuzare membri din guvern pentru ca au dat HG-uri, poate merge Kovesi si aresteaza SRI-ul ca nu ii mai ajuta in urmaririle penale. La cum a ajuns DNA sa interpreteze legea, procurorii lui Kovesi pot spune ca cei de la SRI savarsesc infractiunea de abuz in serviciu deoarece prin neindeplinirea de catre ei a unui act (nemaidandu-le informatii) cauzeaza o vatamare intereselor legitime ale DNA, care e lupta cu coruptii.

Citește și: ATENȚIE! Ce salariu și pensie BABANE încasează cel mai bătrân sfătuitor al președintelui Iohannis

Revenind, interviul lui Kovesi a aratat un om slab, obsesiv, aflat in defensiva, care si-a pierdut ratiunea si controlul de sine. Interviul pare aranjat, cel putin in ceea ce priveste temele de abordat, insa "strategul" e neprofesionist si “outdated”. Kovesi a distrus justitia si a discreditat anticoruptia din Romania iremediabil. Sustinandu-i actiunile, PNL-ul se va discredita definitiv. Oamenii vad ce se intampla si, din cauza abuzurilor DNA, si-au pierdut increderea in justitie. Asta are efecte in plan politic, in cresterea increderii in PSD, dovada rezultatele alegerilor locale si parlamentare. Chiar azi s-a mai dat un sondaj, unde PSD e trecut de 51%. Orice atac al lui Kovesi la adresa PSD-ului de fapt intareste PSD-ul, deoarece oamenii s-au saturat de abuzuri. Din 2015 am spus ca se va ajunge aici, doar urmarind sondajele si vorbind cu oameni de prin tara. Oamenii nu vor sa traiasca in frica si nesiguranta, motiv pentru care sustin pe oricine le poate oferi din nou siguranta.

Citește și: Guvernul Tudose a dat asigurări! Ce LEGE va fi adoptată până la finalul anului

Am mai spus ca Kovesi a distrus si “dreapta” (inteleasa nu atat ca o dreapta dpv ideologic, cat una ce se pozitiona ca anti-PSD). Dovada reusitei lui Kovesi este faptul ca in prezent PSD nu are opozitie. Omorand anticoruptia, Kovesi a omorat si discursul partidelor pretins de dreapta care, in afara de catuse, nu au avut nici un program politic de ani de zile.

Kovesi, insa, a distrus dreapta si pentru viitor. Intr-un fel sau altul abuzurile DNA vor inceta iar cei vinovati vor fi trasi la raspundere. Cand lucrurile se vor normaliza, insa, PSD-ul va spune oamenilor ca el a luptat cu abuzurile, in timp ce PNL, PMP, USR le-au sustinut. Iar chestia asta va ramane in mentalul colectiv pentru o lunga perioada de timp, discreditand orice partid care se va revendica ca fiind de dreapta. Pentru comparatie, ganditi-va la efectul pe care taierea pensiilor anuntate de Basescu l-a avut asupra PDL si il are si azi asupra PNL, doar pentru ca a fuzionat cu PDL. Oamenii uita multe lucruri, dar nu pot uita pe cei care i-au abuzat. Dreapta are inca timp sa isi revina, dar pentru asta are nevoie sa promoveze politici publice cu adevarat de dreapta si sa faca opozitie pe aceste politici PSD-ului. Oamenii vor locuri de munca, autostrazi, educatie pentru copii, spitale unde sa se trateze. Care este solutia partidelor de dreapta la aceste nevoi ale romanilor? Promovarea fanatica a luptei anticoruptie, chiar cu incalcarea legii si a drepturilor omului, a compromis acesta actiune de care Romania avea cu adevarat nevoie. Propaganda ieftina a lui Kovesi si a sclavilor ei din presa nu se poate substitui nevoilor firesti ale oamenilor intr-o tara normala, si nici nu poate acoperi la nesfarsit abuzurile si incompetenta multor procurori de la DNA. Poate cei care-si spun de dreapta se trezesc, pana nu e prea tarziu, altfel PSD-ul ramane fara opozitie, iar asta nu e bine pentru procesul democratic din Romania", a încheiat Terheş.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.