Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac violent la adresa NATO: Declaraţii războinice ale omului lui Vladimir Putin

www.dailystar.com.lb
Vladimir Putin

Extinderea NATO a dus la tensiuni fără precedent în Europa, a declarat sâmbătă, la Munchen (sud-estul Germaniei), ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a lansat un apel către Alianţa Nord-Atlantică pentru reînnoirea cooperării cu Moscova, transmit Reuters şi AFP. În cadrul Conferinţei pentru Securitate de la Munchen, şeful diplomaţiei ruse a spus că ţara sa doreşte o ordine mondială 'post-occidentală'.

Citeşte şi: Primul caz în care un inculpat pentru abuz în serviciu a fost achitat:Decizia judecătorilor suceveni

''Nu suntem de acord cu cei care acuză Rusia de tentativă de a distruge ordinea mondială liberală. Criza acestui model era programată întrucât conceptul de globalizare politică şi economică a fost construit de o elită de state pentru a le domina pe celelalte'', a afirmat Lavrov. ''Liderii responsabili trebuie să facă o alegere. Sper că această alegere va fi cea a unei ordini mondiale democratice şi juste. Dacă vreţi, numiţi-o 'post-occidentală' '', a continuat el. În opinia sa, în această nouă ordine mondială, fiecare stat suveran va căuta 'echilibrul între interesele sale şi cele ale partenerilor săi'.

Citeşte şi: Procurorul Mircea Negulescu şi-a dat DEMISIA din magistratură

Referitor la relaţiile Rusiei cu SUA, ministrul de externe rus a estimat că ele trebuie să fie 'pragmatice şi bazate pe respect reciproc'. ''Ce relaţii dorim să avem cu Statele Unite? Relaţii pragmatice de respect reciproc, de recunoaştere a responsabilităţii noastre (comune) pentru stabilitatea lumii'', a subliniat Serghei Lavrov. Pe de altă parte, Lavrov le-a cerut Kievului şi rebelilor din estul Ucrainei să reia dialogul. El a precizat că nu 'a văzut nicio' acţiune care să indice faptul că Moscova a comis atacuri cibernetice din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din SUA, din noiembrie anul trecut, şi a accentuat că Rusia nu doreşte ca cetăţenii săi să fie implicaţi în infracţiuni cibernetice, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Fruntaş liberal, devoalări după ce a dat cu subsemnatul la DNA: 'Onoarea mi-a fost pătată' / VIDEO

Discursul oficialului rus la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen a survenit la câteva ore după cel al vicepreşedintelui american Mike Pence, care a dat noi asigurări aliaţilor europeni ai SUA în legătură cu intenţiile preşedintelui Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.