Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacă PSD conducerea SRI?

Mai țineți minte episodul Ponta își face birou la MAPN? Atunci, Victor Ponta, premier, declara că îi este frică să mai aibă întâlniri în biroul său de la Palatul Victoria și își va face un birou de lucru în sediul Ministerului Apărării Naționale, pentru că acolo există aparatură de bruiaj și deci este un loc mult mai protejat. Desigur, au fost niște declarații. Ponta poza în victima Serviciilor, victima lui Băsescu care nu îl lasă să își facă jocul și se folosea de structurile sale pentru a-i sabota actul guvernamental.

PSD juca atunci defensiv. Deși avea cam aceleași forțe din punct de vedere politic. Premierul, majoritatea în Parlament. Ba, pot spune că avea mai mult de atât, avea și curentul favorabil. Băsescu era pe final de mandat, erodat, venea după un referendum de suspendare cu legitimitatea afectată. Azi, Iohannis este încă la o cotă bună, mult mai sus în încredere decât avea Băsescu la momentul acelor declarații. Este adevărat, pe atunci nu exista o breșă creată la nivelul imaginii publice a SRI. Azi, după plecarea lui Coldea, putem spune că situația este un pic schimbată.

Dacă atunci PSD juca defensiv, acum se pare că s-au schimbat lucrurile. Două știri mi-au atras atenția:

Șeful comisiei SRI, scrisoare pentru Eduard Hellvig

Florina Coldea, pe aceeași listă cu Traian Băsescu și Victor Ponta, plus o femeie general din SRI

Observăm că PSD, prin intermediul șefului de Comisie și Control al SRI, Adrian Țuțuianu, dorește să facă diverse anchete. La prima vedere, ai putea spune că totul este ok. Se dorește un control al activității serviciului de informații.

Dar de ce ai crede PSD-ul în acest context? În condițiile în care avem o Ordonanță dată pe furiș pentru a-l salva pe Dragnea? Nu este oare un plan de destabilizare a conducerii serviciului? Știm că PSD vrea puterea totală. Iar putere totală înseamnă și a deține conducerea serviciului, precum și postul de președinte al statului.  Momentan nu pot spera la un proces de suspendare a președintelui, dar în schimb pot spera la schimbarea conducerii serviciului.

Dacă în aceste momente aveau la Cotroceni un președinte provenind din partid, atunci, mai mult ca sigur, nu mai aveam pe nimeni din structura arhitecturală a statului  care să se împotrivească adoptării OUG-ului privind modificarea codului penal și nici a OUG care privea grațierea.

Va folosi PSD instrumentul Comisiei Parlamentare pentru a o scăpa pe Ministrul de Interne, după episodul sms-ului? Vrea Adrian Țuțuianu să creeze o presiune pe șeful serviciului de informații? Sunt întrebări legitime în contextul zilelor de azi și mai ales în condițiile în care am văzut linia pe care merge partidul lui Dragnea: folosirea instituțiilor statului în favoarea propriilor interese.

Războiul între PSD și Iohannis este total. Iohannis are strada de partea lui, PSD are instrumentele politice și instituționale, dar nu are cea mai importantă carte: serviciul de informații. Jocul încercat de domnul Țuțuianu și PSD poate fi unul periculos. Vom vedea ce ne rezervă zilele viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.