Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacatorii din Bruxelles, identificaţi: Doi fraţi cunoscuţi de poliţie

Peste 30 de persoane au fost ucise şi peste 200 rănite în atacurile teroriste de marţi, de la Bruxelles. Imagini cu persoanele care au provocat exploziile de pe aeroport au fost prezentate ieri, dar identitatea acestora a fost dezvăluită abia azi.

Potrivit presei belgiene, cei doi atacatori sinucigaşi de pe aeroport sunt fraţii Khalid şi Brahim El Bakraoui. Aceştia locuiau în Bruxelles şi se aflau în atenţia poliţiei pentru acte de tâlhărie, nu pentru terorism.

Unul dintre cei doi fraţi, Khalid, închiriase sub o identitate falsă o locuinţă în Rue du Dries nr. 60, în cartierul bruxellez Forest, unde marţea trecută poliţia belgiană a ucis un individ înarmat, în timpul unei operaţiuni legate de atentatele de la Paris, comise pe 13 noiembrie anul trecut şi soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi. După acel raid, anchetatorii au descoperit un steag al organizaţiei Stat Islamic, o puşcă de asalt, detonatoare şi amprente ale unuia dintre principalii suspecţi în urma atentatelor de la Paris, Salah Abdeslam, arestat vinerea trecută în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Cei doi fraţi au murit în atac, iar un al treilea atacator este în continuare căutat. Teroristul aflat încă în libertate este un tânăr de 22 de ani, de origine turcă. Şi acesta se afla în atenţia autorităţilor pentru că a călătorit anul trecut în Arabia Saudită.

Taximetristul care i-a dus pe cei trei la aeroport le-a dat poliţiştilor adresa de la care i-a luat, iar în urma percheziţiilor efectuate a fost găsită o bombă chimică, alături de un steag ISIS.

Anterior, agenţia Belga a relatat că o fotografie cu autorii prezumtivi ai atacurilor cu bombă de pe aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem fusese difuzată de autorităţile belgiene. 

Imaginea arăta trei bărbaţi împingând cărucioare cu bagaje. Cei doi indivizi îmbrăcaţi în negru ar fi fost atentatorii kamikaze, iar cel de-al treilea, care îşi ascunde faţa, ar fi fugit, fiind căutat activ de poliţie. În imagine se vede că cei doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru poartă pe mâna stângă câte o mănuşă. Conform unor surse, mănuşile le-ar fi permis să ascundă declanşatorul unei bombe sau centuri explozive.

Vezi şi: Ei sunt CRIMINALII de la Bruxelles / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.