Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul din Berlin îi dă apă la moară lui Orban: 'Au lovit în valorile creştine ale Europei'

Premierul ungar, conservatorul Viktor Orban, care are o poziţie antiimigraţie vehementă, a calificat marţi atacul de la Berlin drept o lovitură la adresa ''valorilor creştine'', relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

''Ieri (luni) au suferit o lovitură nu numai cetăţenii Berlinului, ci întreaga Europă şi valorile noastre creştine'', a scris Orban într-o scrisoare adresată cancelarului german, Angela Merkel, potrivit agenţiei ungare de presă MTI.

Operaţiune ANTITERO într-un centru de refugiaţi din Berlin

În scrisoare, Orban a condamnat orice formă de terorism şi de violenţă, şi a afirmat că doreşte să coopereze cu Germania în interesul securităţii europene.

Anul trecut, când criza imigraţiei atingea punctul culminant în Europa, Orban a apărut ca o voce de prim-plan în încercarea de a opri fluxul necontrolat de străini care intrau în Europa.

Viktor Orban a criticat aspru politica ''porţilor deschise'' a Angelei Merkel ca o invitaţie către migranţii în principal islamici, despre care premierul ungar a avertizat în mod repetat că reprezintă o ameninţare la ceea ce el spune că este modul de viaţă creştin al Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.