Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Atențiile' pentru medici: Noi reguli legale

medic spaga mita

Pacientii pot oferi medicilor si asistentelor 'atentii' daca indeplinesc trei conditii, se arata intr-un proiect de lege care va fi realizat de Ministerul Justitiei.

'Atentia' nu trebuie sa fie conditionata de interventia medicilor, trebuie sa fie acordata doar dupa incheierea actului medical si trebuie sa fie declarata de medic astfel incat sa fie fiscalizata, potrivit premierului Victor Ponta.

Daca nu se indeplinesc aceste conditii atunci personalul medical raspunde penal.

****

"Vreau să lămuresc şi să fie foarte clar, medicii nu mai sunt funcţionari prin decizia pe care Guvernul a adoptat-o anul trecut, ordonanţa 2/2014, care i-a scos pe medici din sistemul funcţionarilor publici. Legea a fost de altfel aprobată de către Parlament, deci, din punctul acesta de vedere, pe Statutul medicului, nu avem ce să schimbam în plus, e vorba de responsabilitatea penală. Am discutat cu ministrul Justiţiei, care a fost la întrevederi şi care, împreună cu reprezentanţii sistemului medical, va veni săptămâna aceasta cu un proiect de lege, nu cu o ordonanţă de urgenţă, pentru că e o chestiune totuşi delicată care trebuie discutată mai mult în Parlament şi reglementată într-o formă mult mai bună", a spus Ponta, marţi, la finalul discuţiilor pe care le-a avut cu reprezentanţii medicilor, la Palatul Victoria.

El a explicat că acele "contribuţii suplimentare" pe care pacienţii vor să le dea medicului şi asistentului care l-au tratat trebuie să îndeplinească trei condiţii, cumulativ: să nu fie condiţionate de către medic şi asistent, să fie primite după îndeplinirea actului medical şi să fie declarate în aşa fel încât ele să poată fi impozitate. Cu aceste trei condiţii cumulative, să nu mai implice răspunderea răspunderea penală a medicului, asistentului sau al oricărui reprezentant al sistemului sanitar.

Victor Ponta a afirmat că prevederile vor fi cuprinse într-un proiect de lege care va fi elaborat de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, împreună cu reprezentanţii sistemului sanitar, urmând ca săptămâna viitoare iniţitiva legislativă să fie trimisă Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.