Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare de ultimă oră a meteorologilor: Furtuni, grindină și descărcări electrice în toată țara

ploaie vreme

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare cod galben de averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice în aproape toată ţara, în timp ce cinci judeţe se află, joi dimineaţa, sub cod portocaliu. Doar judeţele Tulcea şi Constanţa nu sunt afectate de instabilitatea atmosferică.

Astfel, potrivit ANM, până la ora 21.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse 50-60 l/mp, anunță News.ro.

Citește și: Bilanț FINAL al vijeliei care s-a abătut asupra Bucureștiului: Zeci de intervenții ale pompierilor, victime și pagube însemnate - VIDEO

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55 - 60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65 - 70 km/h şi vijelii.

Pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, ANM a emis o avertizare cod portocaliu până la ora 10.00. În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.