Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atena: Nu există alt colet capcană, după cele trimise din Grecia în Franţa şi Germania

Nu există 'niciun semn' privind existenţa unui alt colet-capcană după cele trimise în ultimele zile din Grecia la Ministerul de Finanţe german şi la Fondul Mondial Internaţional (FMI) de la Paris, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

'Nu există niciun semn' privind un nou pachet-capcană, a declarat ministrul-adjunct pentru protecţie civilă al Greciei, Nikos Toskas, la postul Skai TV.

Un avion de pasageri A PIERDUT o elice în timpul zborului - FOTO

Ministrul a dat asigurări că echipamentul de control de pe aeroportul din Atena, recent achiziţionat din Germania, este 'cel mai bun din Europa'.

Citând primele concluzii ale anchetatorilor german şi francez, Toskas a dezvăluit că pachetele par să fi conţinut 'o cantitate mică de praf din acelaşi tip cu cel folosit la petarde'.

Grupul anarhist grec Conspiraţia Celulelor de Foc a revendicat expedierea coletului-capcană către Ministerul de Finanţe german, iar anchetatorii suspectează că tot acest grup a trimis şi coletul către FMI.

Fragmente de timbre greceşti au fost găsite în birourile FMI unde a explodat coletul, rănind la faţă şi la mâini o angajată, au anunţat anchetatorii francezi autorităţilor din Grecia.

Suma COLOSALĂ pe care Biserica Anglicană a plătit-o 'să închidă gura' minorilor abuzati SEXUAL

Conspiraţia Celulelor de Foc este 'probabil' autorul expedierii, a estimat o sursă din cadrul poliţiei greceşti pentru AFP.

În Franţa, unde ancheta a fost delegată Parchetului antiterorist, anchetatorii se orientează către 'pista anarho-autonomă', a mai spus o sursă apropiată dosarului.

Numeroşi greci reproşează Germaniei şi FMI că au impus ani de austeritate ţării lor, începând cu 2010, în schimbul a trei planuri de salvare succesive.

La sfârşitul lui 2010, Conspiraţia Celulelor de Foc a mai desfăşurat o campanie similară, trimiţând circa zece scrisori explozive către lideri europeni şi ambasade străine. Majoritatea au fost descoperite înainte de a ajunge la destinatarul lor, iar altele nu au făcut victime.

Reporterul britanic, care INVENTASE traficanţi de arme în România, şi-a văzut moartea cu ochii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.