Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat cu BOMBĂ în Indonezia. Atacatorul a fost ucis de poliţişti - FOTO

Autorul unui atentat comis cu o bombă artizanală luni la Bandung, în Indonezia, a fost împuşcat de poliţie în timpul unui schimb de focuri după un atac fără victime şi a murit în drum spre spital. El ar fi făcut parte dintr-o reţea radicală având legături cu Statul Islamic, a anunţat poliţia indoneziană, informează Reuters, AFP şi DPA, conform agerpres.

După provocarea exploziei, atacatorul a încercat să se ascundă într-o clădire pe care a încercat s-o incendieze. Nimeni nu a fost rănit şi locul a fost evacuat, a declarat Anton Charliyan, şeful poliţiei din Bandung, un oraş din vestul Insulei Java, la 150 km de capitala Jakarta.

Citeşte şi: Trump măreşte bugetul Pentagonului în detrimentul diplomaţiei americane

"Am încercat să negociem, dar atacatorul a vrut să dea foc" clădirii, a spus Charliyan la canalul indonezian de televiziune Metro TV. Bărbatul făcea parte dintr-o reţea teroristă, a precizat el.

content-image

Întrebat din ce reţea făcea parte atacatorul, Anton Charliyan s-a referit la JAD (Jeemah Ansharut Daulah), o organizaţie despre care autorităţile indoneziene estimează că include sute de simpatizanţi ai SI în Indonezia, stat cu cea mai mare populaţie musulmană din lume.

Suspectul a murit în drum spre spital, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei provinciale, Yusri Yunus.

content-image

Indonezia s-a implicat în "războiul împotriva terorismului" după atentatele din Bali în 2002 (202 morţi, printre care mulţi străini). Autorităţile au lansat apoi o ofensivă majoră împotriva extremiştilor islamişti, slăbind astfel reţelele cele mai periculoase, potrivit experţilor.

Dar gruparea Statul Islamic a reuşit în ultima vreme să mobilizeze din nou grupările extremiste indoneziene. În ianuarie 2016, atentate sinucigaşe şi atacuri armate comise de patru atacatori la Jakarta s-au soldat cu moartea a patru civili. Cei patru atacatori au fost ucişi în aceste atacuri revendicate de SI, primele de această amploare în Indonezia după 2009.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.