Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat DEJUCAT în Australia. Teroriştii au vrut să arunce în aer un avion de pasageri

www.mediafax.ro
avion cargo

Cei patru suspecţi reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute în Australia pentru că ar fi plănuit un atentat ce viza distrugerea unui avion în zbor aveau de gând să utilizeze gaze toxice sau o bombă ascunsă într-o maşină de tocat carne, relatează presa australiană luni, potrivit AFP, relatează agerpres.

Premierul australian Malcolm Turnbull a declarat că acest plan de atentat se afla într-un stadiu "avansat", dar a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la diferitele scenarii luate în considerare şi evocate de presă.

Citeşte şi: Moscova răspunde Chişinăului: Fără armata rusă ar reizbucni RĂZBOIUL!

Cei patru bărbaţi, doi taţi cu naţionalitate dublă - australiană şi libaneză - şi cei doi fii ai lor, au fost arestaţi sâmbătă la Sydney.

Potrivit Sydney Daily Telegraph, ei plănuiau să plaseze o bombă artizanală în bagajele din cabina unui avion ce ar fi plecat din Sydney spre o destinaţie din Orientul Mijlociu. Dispozitivul exploziv urma să fie ascuns într-o maşină de tocat carne, indică acelaşi ziar.

Publicaţia Sydney Morning Herald evocă de asemenea acelaşi scenariu cu maşina de tocat carne.

În schimb, ziarul The Australian, citând numeroase surse, scrie că suspecţii intenţionau să introducă la bordul avionului un dispozitiv "netradiţional", capabil să împrăştie gaze otrăvitoare. Toate persoanele prezente ar fi fost în consecinţă imobilizate sau ar fi murit, conform publicaţiei citate.

"Trebuie să respect ingritatea anchetei", a declarat premierul Turnbull, explicând refuzul său de a se pronunţa cu privire la pistele avansate de presă. "Vor fi mai multe de spus în zilele următoare", a adăugat el, referindu-se la "motivaţia teroristă extremistă" a suspecţilor.

Citeşte şi: POTOP în Taiwan. Două furtuni puternice au produs inundaţii şi pene de curent

Măsurile de securitate au fost consolidate pe aeroporturile australiene.

Australia şi-a ridicat nivelul de alertă teroristă în septembrie 2014, de teama unor atentate inspirate de grupări jihadiste precum Statul Islamic.

De atunci, 12 atacuri au fost dejucate şi 70 de persoane au fost inculpate. Autorităţile nu au reuşit totuşi să prevină alte atacuri, între care o luare de ostatici într-o cafenea din Sydney, în cursul căreia doi ostatici şi autorul au fost ucişi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.