Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT dejucat în Indonezia. Forţele de securitate intră în dispozitiv cu 155.000 de militari

Indonezia va desfăşura 155.000 de poliţişti şi militari în cadrul măsurilor de securitate întărite cu ocazia sărbătorilor de sfârşit de an, după ce un atentat prevăzut să aibă loc de Anul Nou a fost dejucat, a anunţat joi poliţia indoneziană, informează AFP, potrivit agerpres.

Forţele de ordine au raportat miercuri că au dejucat un atentat sinucigaş programat să fie comis de Anul Nou de o grupare afiliată la organizaţia Statul Islamic (SI). Trei suspecţi care s-au baricadat într-o casă de la periferia capitalei indoneziene Jakarta au fost lichidaţi.

Citeşte şi: Erdogan afirmă că asasinul ambasadorului rus în Turcia făcea parte din reţeaua lui Gulen

Directorul poliţiei naţionale, Tito Karnavian, a declarat imediat după aceasta că măsurile de securitate vor fi întărite în faţa bisericilor, locurilor de divertisment şi în timpul reuniunilor publice pentru sărbătorile de sfârşit de an în această ţară cu 255 de milioane de locuitori, dintre care aproape 90% sunt musulmani.

"Poliţia va întări securitatea după aceste operaţiuni" antiteroriste, va intensifica strângerea de informaţii şi supravegherea reţelelor de socializare, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Martinus Sitompul.

Extremiştii islamişti lichidaţi miercuri intenţionau să înjunghie un ofiţer la un post de poliţie şi să comită apoi un atentat sinucigaş de Anul Nou, într-un loc foarte frecventat, potrivit poliţiei.

Alţi patru presupuşi extremişti islamişti au fost arestaţi în timpul unor operaţiuni antiteroriste separate în insulele Java şi Sumatra.

Citeşte şi: Decizie radicală luată de Duterte. INTERZICE toate pariurile şi jocurile de noroc online

Poliţiştii sunt frecvent ţinte ale atacurilor în Indonezia. Influenţa crescândă a SI s-a oglindit aici în atentatele sinucigaşe şi armate din 14 ianuarie, de la Jakarta, în care au murit patru oameni. Cei patru atacatori au fost lichidaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.