Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentat la Manchester: După reţinerea fratelui,şi tatăl presupusului autor a fost arestat la Tripoli

www.reuters.com
atac Manchester

Tatăl presupusului autor al atentatului de la Manchester a fost arestat miercuri în capitala libiană Tripoli, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al unei unităţi a serviciilor de securitate. "Tatăl lui Salman Abedi, Ramadan Abedi, tocmai a fost arestat de asemenea", a doua zi după arestarea lui Hashem, fratele presupusului autor al atentatului, a indicat Ahmed Ben Salem, un purtător de cuvânt al forţei care acţionează ca poliţie loială guvernului de uniune naţională.

Fratele mai mic al autorului atentatului de la Manchester, în care au fost ucise 22 de persoane şi rănite alte 59, a fost arestat la Tripoli sub bănuiala de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a relatat anterior Reuters. Forţa cunoscută sub numele de Rada l-a arestat marţi seara pe Hashem Abedi, născut în 1997, a declarat purtătorul de cuvânt Ahmed Bin Salem. Autorităţile britanice l-au identificat marţi pe autorul atentatului de la Manchester ca fiind Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinţi de origine libiană. Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Salman Abedi era cunoscut de serviciile de informaţii şi "probabil nu a acţionat singur".

O a cincea persoană a fost arestată miercuri în legătură cu atentatul sinucigaş în urma căruia 22 de persoane au fost ucise luni seară în timpul unui concert la Manchester, transmite agenţia Reuters, conform Agerpres. Bărbatul arestat a fost surprins în oraşul Wigan, situat la 27 de kilometri vest de Manchester. Poliţia a anunţat că în momentul arestării el avea asupra sa un pachet al cărui conţinut este în prezent analizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.