Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT la Munchen: Mai mulți morți și răniți într-un mall / VIDEO / UPDATE 15 morți

breaking news stiripesurse.ro

UPDATE Poliția confirmă, până acum, moartea a 8 oameni.

UPDATE Poliţia din landul Bavaria (sud-estul Germaniei) le cere şoferilor să evite autostrăzile din jurul oraşului Munchen după atacul de vineri seară de la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din oraş, a transmis postul de radio din Bavaria, citat de Reuters.

Potrivit sursei citate, numeroase autostrăzi din nordul Munchenului au fost blocate, iar elicoptere care asigură patrularea frontierelor germane sunt în drum spre oraş.

UPDATE Trei persoane care sunt căutate de poliţie au comis "cel puţin şase morţi" şi "mai mulţi răniţi" în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, au declarat surse din poliţie pentru AFP, bilanţ confirmat şi de postul de televiziune BR.

Poliţia informează că potrivit martorilor ar exista trei atacatori cu carabine.

De asemenea, poliţia a anunţat că suspectează un atac terorist şi autorităţile au instituit "starea specială" cerându-le oamenilor să rămână în locuinţe. În acelaşi timp, gara centrală din Munchen a fost evacuată pentru o operaţiune a poliţiei şi transportul subteran şi de suprafaţă a fost suspendat.

Postul german BR relatează că şase oameni şi-au piedut viaţa în atac şi că mulţi alţii au fost răniţi în atacul din centrul comercial. Anterior s-a difuzat o informaţie conform căreia Ministerul de interne bavarez ar fi confirmat moartea a trei oameni, dar ulterior acesta a infirmat că a difuzat o astfel de informaţie.

"Primele informaţii privind atacul au venit la ora 18.00 locală, iar focul a fost deschis într-un McDonald's din centrul comercial. Încă există oameni în centrul comercial. Încercăm să scoatem oamenii afară şi să avem grijă de ei", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

Poliţia a postat pe Facebook că martorii susţin că au existat trei atacatori înarmaţi şi că s-a tras şi pe străzile Hanauer şi Ries, pe lângă centrul comercial în care a început atacul.

UPDATE În Munchen acţionează GSG-9, unitatea antiteroristă de elită, adusă de la Bonn. la ora locală 17:50 mai multe apeluri la numărul de urgență au semnalat împușcături în zona străzii Hanauer. Împușcăturile s-au auzit apoi pe Riesstrasse și centrul comercial Olympia. Martorii au văzut trei persoane înarmate. Deocamdată poliția nu a reținut suspecți și îndeamnă oamenii să evite zonele publice. Transportul public a fost închis.

UPDATE Martorii spun că există cel puțin 3 atacatori.

UPDATE Gara din Munchen a fost evacuată.

UPDATE Conform unor informații, are fi vorba despre mai mulți atacatori. În Munchen a fost decretată stare de urgență.

UPDATE Presa germană spune că numărul morților e peste 10.

UPDATE Conform Suddeutsche Zeitung, surse din poliţie ar fi confirmat pentru cotidianul din munchen că în centrul comercial sunt mai mulţi oameni morţi şi răniţi. Informaţiile venite de la martori confirma faptul că ar fi vorba despre un singur atacator, însă nu este clar dacă este un bărbat sau o femeie.

Citește și: Scene INCREDIBILE petrecute la bordul unui avion: Ce i-au făcut niște microbiști unei stewardese / VIDEO

Într-un mesaj pe Twitter, Poliţia germană confirmă că desfăşoară o operaţiune de amploare şi le recomandă cetăţenilor să evite zona Olimpiapark.

UPDATE Surse din poliție vorbesc despre un mort și 10 răniți, dar există și informații conform cărora ar fi cel puțin 15 morți.

UPDATE Circulația metroului a fost blocată. Atacatorul a deschis focul într-un magazin de parfumuri, iar apoi a vrut să fugă spre metrou. Se pare că el ar fi fost ucis de către forțele de ordine.

UPDATE Trupele speciale sunt în zona mallului, iar elicopterele survolează tot cartierul.

Citește și: Ea e femeia cu cei mai mari sâni naturali din lume: Fiecare cântărește aproape 30 de kg / VIDEO

UPDATE Acest mall este situat la numai 2 km de stadionul echipei Bayern Munchen.

UPDATE Atentatul are loc la mallul Olympia-Einkaufszentrum, din districtul Moosach, din Munchen.

UPDATE Conform informațiilor din presa locală, o amplă operațiune a poliției de anihilare a teroristului sau a teroriștilor e în plină desfășurare. Cel puțin 15 oameni ar fi fost împușcați.

Un atentat are loc, în aceste momente, în Germania, la Munchen. Conform primelor informații, atacul are loc într-un mall, iar mai multe persoane au fost ucise și rănite.

Vezi și:

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE Primele clipe surprinse după MĂCELUL de la Munchen

Al doilea ATENTAT la Munchen: Schimburi de focuri în centrul orașului / UPDATE

IMAGINI TERIBILE Un bărbat trage în mulțime / VIDEO 18+

STARE DE URGENȚĂ Un al treilea ATENTAT la Munchen are loc în Stația de metrou Marienplatz

REACȚIA MAE după seria de atentate de la Munchen: Am acționat de urgență

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.