Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT SINUCIGAȘ într-un lăcaș de cult: Cel puțin 30 de MORȚI, dar numărul ar putea depăși 100 / UPDATE

breaking news stiripesurse.ro

Circa 60 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri în două atentate comise în Afganistan, unul vizând minoritatea şiită la Kabul, iar celălalt o moschee sunnită din centrul ţării, două atacuri criminale care au încheiat o săptămână sângeroasă în întreaga ţară, comentează AFP.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului de Interne, cel puţin 39 de persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite într-un atac sinucigaş la Kabul, când un bărbat înarmat a deschis focul în mijlocul mulţimii de credincioşi înainte de a-şi declanşa dispozitivul exploziv, potrivit informaţiilor obţinute din partea autorităţilor.

Citește și: Telekom pregătește o MEGA-TRANZACȚIE! Ce VINDE gigantul în telecomunicații

Trei ore mai târziu, atentatul încă nu fusese revendicat.

În acelaşi timp, o moschee, sunnită de această dată, a fost vizată în provincia Ghor din centrul ţării, făcând cel puţin 20 de morţi şi zece răniţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish.

Citește și: Un cunoscut senator pune la zid băncile: Ce proiect de lege a depus și cum vor fi favorizați românii

Guvernatorul provinciei unde a avut loc atacul, Mohsen Danishyar, s-a referit la un bilanţ de 30 de morţi, dar a exclus un atac cu caracter religios. În opinia sa, ţinta vizată a fost comandantul poliţiei din această provincie, cea mai mare din ţară, dar şi una dintre cele mai sărace şi mai conservatoare.

La Kabul, unde bilanţul continua să se înrăutăţească de-a lungul serii, cel puţin 39 de morţi şi 45 de răniţi s-au înregistrat în moscheea Zaman, a informat Najib Danish.

Citește și: Lovitură de proporții pentru Vasile Blaga! Cum vor să-l „dărâme” procurorii

Precedentul atentat, care s-a înscris într-o lungă serie de atentate vizând moscheile şiite din Afganistan, a făcut şase morţi în capitala ţării, la 29 septembrie, în ajunul Sărbătorii Ashura, cea mai importantă din calendarul religios şiit.

Atacul de vineri nu a făcut deocamdată obiectul unei revendicări, dar gruparea Stat Islamic (SI), alcătuită din extremişti sunniţi şi prezentă în Afganistan din 2015, a revendicat majoritatea atentatelor împotriva şiiţilor, în general sângeroase, comise în mijlocul mulţimii cu prilejul adunărilor pentru rugăciune.

Citește și: Caz uluitor în România: Mare atenție ce scrieți pe Facebook/Cum puteți fi dați în judecată sau amendați

Atentatele de la Kabul şi Ghor au avut loc într-o săptămână deosebit de sângeroasă în Afganistan cu trei atacuri importante marţi şi joi, contra unor baze sau clădiri ale serviciilor de securitate.

Știrea inițială

Un atentat sinucigaş a avut loc vineri seară într-o moschee şiită din capitala afgană, Kabul, numărul celor ucişi în explozie fiind de cel puţin 30, transmite Reuters, citând un responsabil din serviciile de securitate.

Un atacator sinucigaş a detonat bomba pe care o avea asupra sa, declanşând o puternică explozie în interiorul moscheii, scrie agerpres.ro.

Forţele de securitate au evacuat cel puţin 30 de cadavre de la locul exploziei, dar numărul total al victimelor nu este cunoscut deocamdată, a indicat responsabilul citat de Reuters.

Citește și: Afacerea care a ÎNCINS spiritele în PSD! Cât a câștigat Marius Pieleanu de pe urma sondajelor Avangarde .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.