Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTAT Un CAMION a intrat în mulțimea din piața de Crăciun de la Berlin / VIDEO

atentat Berlin

UPDATE Poliția din Berlin consideră că a fost vorba despre un atentat terorist. Serviciile de securitate avertizează că piețele de Crăciun sunt vizate de atentate.

UPDATE Autoritățile au numărat, până acum, 9 morți și 50 de răniți. Bilanțul e provizoriu.

UPDATE Zeci de moți, cel puțin 50 de răniți, e primul bilanț. Se pare că șoferul a reușit să fugă. Camionul e înmatriculat în Polonia, așa cum reiese din poze.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

Un camion a intrat luni seara într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, făcând cel puţin 9 morţi şi 50 de răniţi, transmite agenţia DPA, care citează responsabili ai poliţiei şi pompierilor.

Potrivit EFE, media germană, citând poliţia aflată la locul evenimentului, notează că prima ipoteză a forţelor de securitate se referă la un atac terorist, deşi pentru moment nu s-a confirmat oficial acest fapt.

Citește și: Ponta, pe făraș

"Putem confirma nouă morţi şi mulţi răniţi. Mulţi colegi sunt în Breitscheidplatz pentru a investiga ce s-a întâmplat", a scris poliţia pe contul său oficial de Twitter, după ce informase mai înainte că un camion a lovit numeroşi trecători.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20,15 (19,15 GMT) în Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, când un vehicul greu a virat din stradă în interiorul unui târg de Crăciun.

Citește și: Aceștia sunt porcii răsfățati pentru a satisface nevoile japonezilor de carne superioară

Se pare că vehiculul a intrat în zona pietonală, a circulat printre standurile târgului şi a terminat cursa izbindu-se de un mare brad de Crăciun din centrul locaţiei.

Potrivit mai multor medii locale, şoferul a fugit de la locul faptei. DPA a transmis, la 22,36, citând un purtător de cuvânt al poliţiei, că a fost reţinut un suspect în acest caz.

Citește și: Motivul pentru care femeile ÎNȘALĂ: Cum arată partenerul care e înșelat

Potrivit EFE, ziarul 'Berliner Morgenpost' a transmis în direct imagini de la locul incidentului la puţin timp după producerea acestuia, unde se puteau vedea mulţi oameni la pământ, aparent răniţi sau inconştienţi, în timp ce ajungeau vehicule ale poliţiei, pompierilor şi ambulanţelor.

În iulie, un total de 86 de persoane au murit la Nisa după ce un camion a intrat într-o zonă pietonală într-un atentat revendicat mai apoi de Stat Islamic.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.