Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTATE cu mașină-capcană: Cel puțin 22 de morți, peste 40 de răniți / IMAGINI ȘOCANTE / UPDATE

UPDATE

Cel puţin 30 de persoane au murit la Mogadishu, capitala Somaliei, după explozia a două maşini capcană, alte zeci de persoane fiind rănite, conform unui nou bilanţ, informează BBC.

Poliţia locală a anunţat că explozia a doua maşini capcană a dus la decesul a circa 30 de persoane, atentatele având loc în faţa unui hotel din Mogadishu şi în cartierul Madina. Un reporter BBC aflat la faţa locului a afirmat că hotelul Safari s-a prăbuşit, mai multe persoane aflându-se între dărâmături. În urma deflagraţiei, mai multe clădiri au fost distruse şi zece de autovehicule au luat foc.

 

Știrea inițială

Un atentat cu bombă la intrarea unui hotel din Mogadishu, capitala Somaliei, s-a soldat cu decesul a cel puţin 20 de persoane, în timp ce alte două au murit după o altă explozie, informează presa internaţională.

Peste 20 de persoane au murit şi alte circa 40 au fost rănite sâmbătă în explozia unei maşini capcană la o intersecţie aglomerată din capitala somaleză Mogadishu, relatează agenţia DPA.

Citește și: Decizia care îi va afecta pe toți clienții săi! Ce ÎNCHIDE Vodafone

O a doua maşină capcană a explodat în cartierul Madina, ducând la moartea a două persoane. Atentatele nu au fost revendicate, dar, potrivit primelor informaţii, ar fi fost conduse de islamişti somalezi care au legături cu Al-Qaida.

Potrivit poliţiei, majoritatea celor morţi sunt civili. Faţadele mai multe magazine din intersecţie au fost grav avariate de suflul exploziei. Ambulanţe cu echipe medicale au sosit la locul exploziei pentru a acorda ajutor victimelor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis laudă „o investiție unică în România”! Suma uriașă cu care a fost pusă țara noastră pe „harta mondială”

Nu se ştie deocamdată care a fost ţinta atacului. Hotelul Safari din apropiere este frecventat de somalezi care se întorc din străinătate, de angajaţi guvernamentali şi de jurnalişti. În mod obişnuit, forţele de securitate somaleze opresc şi percheziţionează vehicule la intersecţia respectivă.

Al-Shabaab, grupare islamistă afiliată reţelei teroriste Al-Qaida care urmăreşte înfiinţarea unui stat islamic în Somalia, comite constant atacuri în ţara est-africană.

Citește și: Acuze grave la adresa Carrefour! Cum ar „țepui” clienții .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.