Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENTATE URIAȘE în Istanbul: Multiple explozii pe aeroportul Ataturk / VIDEO 18+

UPDATE 00.20 Guvernatorul Istanbulului a afirmat, potrivit canalului turc NTV, că 28 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 60 au fost rănite marţi seară în atentatul sinucigaş de la aeroportul internaţional Atatürk, anunţă Reuters. 

Potrivit aceleiaşi surse, autorităţile sunt de părere că au fost trei atacatori. 

Surse din anturajul prezidenţial au informat Reuters că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, premierul Binali Yildirim, şeful de stat-major al forţelor armate au o întrevedere la această oră la Ankara.

UPDATE 00:01 Numărul morților a ajuns la 28. Un atacator a deschis focul cu un kalashnikov apoi s-a detonat. Doi teroriști s-au aruncat în aer. Două atacuri au avut loc în afara terminalului, iar un altul a avut loc în apropiere de porțile de securitate.

UPDATE 23:30 Numărul morților a urcate la 20 și ar fi fost 3 explozii, conform ultimelor informații.

UPDATE 23:20 Toate zborurile au fost suspendate la aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul după atentatul sinucigaş comis marţi seară, a anunţat un post turc de televiziune, preluat de AFP.

Toate avioanele care sunt la această oră în zbor spre acest aeroport vor fi lăsate să aterizeze, a anunţat un oficial al companiei Turkish Airlines, potrivit Reuters.

UPDATE 23.10 Ministerul Justiției din Turcia spune că ar fi fost 4 teroriști. Doi dintre aceștia s-au aruncat în aer deși forțele de ordine deschiseseră focul asupra lor.

UPDATE 23.06 Numărul morților a urcat la 13.

UPDATE 23.05 Doi suspecţi s-au aruncat în aer la aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul în faţa punctelor de control de la terminalul de sosiri după ce poliţia a deschis focul asupra lor, a anunţat un oficial turc, citat de dpa.

UPDATE 23:03 Bild vorbește despre 100 de răniți.

UPDATE 23:02 Conform surselor din presa locală, cel puțin 50 de oameni sunt răniți și au fost transportați la spitale. Aeroportul a fost închis. Se pare că un al treilea atacator ar fi deschis focul, înainte de a fi ucis de forțele de securitate. Atacul ar fi fost pus de ISIS, PKK sau al Qaida. Aeroportul a fost închis.

UPDATE 23:00 Conform unor informații, cel puțin 10 oameni au murit. Oficialii turci spun că au fost doi kamikaze care s-au detonat.

UPDATE 22:45 Conform unor surse, ar fi avut loc două explozii, iar între atacatori ar fi fost și trăgători care ar fi fost împușcați de forțele de securitate. Nu se știe câți morți sunt, dar numărul lor e impresionant. Exploziile au avut loc la terminalul plecări.

Turcia e lovită de atentate în această seară! Mai multe explozii au avut loc pe aeroportul Ataturk din Istanbul. S-au auzit și focuri de armă. Conform primelor informații ar fi vorba de cel puțin două explozii care au avut loc în parcarea aeroportului. Mai mulți oameni au fost răniți, nu se știe câți, și nu se știe nici dacă sunt morți.

Aeroportul Ataturk e cel mai mare al Turciei și e folosit pentru destinații internaționale, find al 3-lea ca mărime din Europa.

content-image

 

 

știre în curs de actualizarecontent-imagecontent-imagecontent-image

content-imagecontent-image

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.