Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENŢIE la 'ţepele' transportatorilor: Percheziţii de amploare în două judeţe

mascati

Poliţiştii din Argeş şi Dolj efectuează sâmbătă, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, 11 percheziţii domiciliare într-un dosar de înşelăciune pe bursa de transport, cu un prejudiciu total de 400.000 de euro.

Descinderile au loc la domiciliile al 10 persoane din judeţele Argeş şi Dolj, bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş. 

"Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracţională a unui grup de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă, pe care nu le-ar fi onorat", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş. 

Anchetatorii au stabilit că, după confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau deviate spre teritoriul României, utilizându-se documente de transport false. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră, la preţuri subevaluate. 

"Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor care fac obiectul activităţii infracţionale", se mai arată în comunicatul IPJ Argeş. 

Descinderile sunt efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Argeş şi IPJ Dolj, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciilor Acţiuni Speciale din Argeş, Dolj şi Dâmboviţa. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.