Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au dat iama în 'Frăția tablagiilor'. Cine sunt de fapt apărătorii drepturilor polițiștilor (presa)

www.snapromania.ro
iulian surugiu

Nu cu multa vreme in urma il avertizam pe Iulian Surugiu ca il asteapta vremuri grele, structurile de informatii inaintand deja procurorilor rapoarte incendiare privind afacerile ilegale derulate prin firmele controlate prin intermediari de catre presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie.

Vezi și: Cătălin Botezatu o dă de gol pe Carmen Iohannis: Gafă mare cu SUTIENUL şi poşeta de 5.000 €

Si, uite ca inevitabilul deja s-a petrecut, mascatii luand cu asalt locuinta celui cunoscut in sistem drept „finutul” sau conducatorul de facto al „fratiei tablagiilor”. O grupare care, desi reprezentata de subofiteri pensionari, ajunsese mai temuta chiar decat galonata „fratie a chestorilor”, recent destructurata de procurorii DNA si de tsunami-ul schimbarilor care a lovit Ministerul de Interne in ultima vreme.

Iar influenta „fratiei tablagiilor” era uriasa, atat Iulian Surugiu, cat si „siamezul” sau, Dumitru Coarna, cu toate ca pensionati de ani de zile, fiind nu doar liderii principatelor sindicate din MAI, dar si oameni racordati la interesele superioare ale unor grupari politice, pentru care faceau un „lobby” desantat prin studiourile televiziunilor de unde nu se dadeau dusi nici dupa stingerea reflectoarelor si plecarea moderatorilor, relateaza National.

Iata insa ca procurorii il acuza pe „finutul” Surugiu ca s-ar afla la varful unei „suveici” de firme fantoma specializate in evaziune fiscala. Si acesta este doar inceputul sfarsitului pentru „regele sindicalistilor”, pe care il anunt din nou in exclusivitate ca, ghinion, serviciile si-au facut deja temele si cu privire la cartierul de fite din Bragadiru, unde cumparatorii care achizitionau locuinte stiau ca investitia in proiectele familiei Surugiu le poate aduce multe alte avantaje…

Citeşte şi: Schimbări semnificative la Casa Regală: Ce prevede legea lui Dacian Cioloș

Militianul miliardar

Pana la urma visul sa se faca militian i s-a indeplinit, desi nu din prima. Pentru ca, dupa ce intre 1981 si 1983 a urmat cursurile Scolii Militare de Subofiteri, Iulian Surugiu s-a angajat apoi la Antrepriza Constructii Metrou, unde ajunsese ditamai maistrul. Numai ca dupa Revolutie a urmat iar niste cursuri de subofiteri si a ajuns „tablagiu”  la Sectia 22 din Bucuresti. Numai ca agentul de ordine publica a avut o cariera fulminanta, fiind avansat in mai multe randuri la exceptional, nu pentru ca ar fi arestat clanuri interlope, ci dupa incumetrirea cu nume grele ale conducerii de atunci ale Ministerului de Interne.

Culmea e ca presedintele SNAP a avut pe deplin succes si in afacerile cu fier vechi, derulate prin firmele Alro Metal Ghencea si Rodi Impex SRL tocmai in cartierul unde lucrase acelasi Surugiu, dar nu ca patron, ci ca politist. Si daca vi se pare exagerat apelativul de „Miliardarul” cu care i se adresau reciproc chiar sefi de IGPR si ministri lui Surugiu, este suficient sa va spunem ca, din „pensia” lui, Surugiu si-a permis sa imprumute un cunoscut, Alexandru Albu, cu suma de 600.000 de euro! Pai si cum sa-l mai amendeze bietii sai colegi cand „Miliardarul” isi facea damblaua si se ducea la plaja cu jeep-urile pe care le tragea pana in buza marii? Se multumeau sa-si plateasca, inainte de ratele la banci, cotizatia la sindicatul „miliardarului”…

2.000.000 euro

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti il acuza pe Iulian Surugiu ca facea parte dintr-o grupare infractionala care, in perioada 2009-2013, a produs un prejudiciu de 2.000.000 de euro, prin inregistrarea in contabilitatea mai multor societati comerciale active, avand ca principale obiecte de activitate constructiile, comertul cu materiale feroase si cel cu imbracaminte-incaltaminte, a unor achizitii si prestari de servicii fictive, provenind de la un numar de 10 societati cu comportament de tip fantoma, infiintate in acest sens.

Colt de RAI

Insa pe langa afacerile cu fier vechi, adevaratul imperiu financiar construit de catre „tablagiul” Surugiu este cel imobiliar. Unul urias, daca la o singura combinatie, presedintele SNAP a incasat un comision de 120.000 de euro. Si asta este doar la vedere. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, se apropie „disjungerea” dosarului privind aparitia unui fitos complex rezidential la Bragadiru, intr-un veritabil  colt de RAI , cum este cunoscuta „Republica Autonoma Ilfov”.

Si unde mai multi politisti marcanti din cadrul „fratiilor”, fie a „chestorilor” sau a „tablagiilor” ar fi picat pe tehnica cand se sfatuiau sa accepte sfaturile imobiliare ale unui anume „junior”. Asa ca daca baietii de la DIPI isi fac treaba pana la capat si duc la bun sfarsit aceasta ancheta, atunci vor iesi la iveala si adevaratii proprietari, atat ai complexului respectiv, cat si ai unor apartamente cumparate de afaceristi cunoscuti de toata lumea drept evazionisti, mai putin insa de politistii care trebuiau sa ii ancheteze.

Si chiar daca in acest nou dosar itele duc doar la familia Surugiu, nici „siamezul” Coarna nu are de ce sa stea prea linistit, chiar daca pensionarul care incaseaza si o frumusica suma de 2.000 de euro lunar de la SNPPC si-a permis sa faca imprumuturi de 65.000 de euro sau 70.000 de lei pe cand sindicalistii cotizanti nu-si pot plati nici ratele curente. Insa o sti el Coarna de ce urmareste cu sufletul la gura ancheta DNA in care au picat deja Ingrid Popa Mocanu si Mihai Sova. Mai ales ca Radu Stroe nu mai este ministru la Interne, ca sa aranjeze casutele…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.