Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au finalizat primul capitol: Marea Britanie îşi prezintă documentul post-Brexit

pixabay.com
brexit

Marea Britanie doreşte 'reguli comune coerente' care să guverneze afacerile judiciare transfrontaliere după ce va părăsi Uniunea Europeană, conform celui mai recent document de poziţie, emis de guvernul de la Londra, transmite DPA.

Documentul menţionează că Marea Britanie vrea să construiască 'un parteneriat profund şi special cu Uniunea Europeană', cu 'reguli comune coerente care să guverneze interacţiunile între sistemele de justiţie', scrie agerpres.ro.

Citește și: Știați? Cât câștigă un model de videochat în România, la un program normal de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână

Cadrul prezintă regulile referitoare la ce instanţe naţionale vor audia cazurile de drept civil, comercial sau de drept al familiei care ridică probleme transfrontaliere, şi ce legi naţionale se vor aplica acestor cazuri. El propune de asemenea ca o decizie judecătorească obţinută într-un stat să poată fi recunoscută şi pusă în aplicare într-o altă ţară.

Aceste propuneri fac parte dintr-o serie de documente ce vor fi emise în cursul săptămânii şi care prezintă poziţiile Marii Britanii în probleme-cheie înaintea celei de-a treia runde de negocieri cu UE, programată pentru săptămâna viitoare.

Citește și: O fostă vedetă a Antenei 1 face declarații șocante! Ce job ar fi dispusă să încerce

Uniunea Europeană este rezervată în ce priveşte comentariile directe faţă de conţinutul acestor documente de poziţie, însă Comisia Europeană, responsabilă cu negocierile în numele restului de 27 de state membre, a declarat că le analizează.

'Faptul în sine că aceste documente sunt prezentate este binevenit, pentru că îl vedem ca un pas pozitiv spre începerea cu adevărat a procesului de negocieri', a declarat Alexander Winterstein, purtător de cuvânt al executivului comunitar.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba! Care va fi soarta pensiilor speciale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.