Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început ARESTĂRILE în MAFIA LEMNULUI: Cinci persoane sunt după gratii, alte două sunt arestate la domiciliu

padure lemne defrisari

Cinci persoane au fost arestate preventiv, iar alte două au primit arest la domiciliu, potrivit deciziei judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Maramureş dată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani prin infracţiuni silvice, cu un prejudiciu estimat la două milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, procurorii au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, evaziune fiscală şi spălare de bani şi faţă de alţi doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tăiere fără drept de arbori şi complicitate la furt de arbori.

Citește și: Inedit! Cine este doctorul pe care PSD nu-l vrea cetățean de onoare deorece lucrează într-un spital privat

De asemenea, la aceeaşi dată a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de un fost pădurar, un pădurar şi doi ingineri silvici din cadrul Ocolului Silvic Târgu-Lăpuş, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tăiere ilegală de arbori, complicitate la furt de arbori, omisiunea sesizării şi fals intelectual.

"Din probatoriul administrat până în prezent rezultă că în perioada 2015-2016, un administrator al unei societăţi comerciale a pus doi angajaţi să taie fără drept şi să sustragă masă lemnoasă de pe suprafeţe împădurite din fondul forestier naţional, aflate în proprietate publică sau privată, cauzând un prejudiciu în cuantum de circa două milioane de lei, potrivit comunicatului menţionat.

Citește și: Veste bună în tenisul românesc! A rămas însărcinată

Cei patru silvicultori au sprijinit activitatea infracţională, inclusiv prin furnizarea de documente care să ateste în mod nereal legalitatea tăierilor frauduloase de material lemnos şi au omis să sesizeze organele de urmărire penală.

De asemenea, în perioada 2015-2016, administratorul firmei a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a aceleiaşi societăţi a unor documente care nu au la bază operaţiuni reale şi nu a înregistrat în aceleaşi evidenţe o parte din veniturile realizate.

Citește și: Simona Halep dă lovitura! Și-a deschis o nouă afacere

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Maramureş a acceptat, miercuri, propunerile procurorilor privindu-i pe cei şapte inculpaţi, reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, astfel încât fostul pădurar şi unul din angajaţi au primit arest la domiciliu, iar ceilalţi cinci arest preventiv.

Punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citește și: Minodora a rupt tăcerea după moartea Denisei! Nu s-a mai putut abține .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.