Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au trecut de la amenințări, la fapte: Protest SPONTAN al funcționarilor publici

protest

Angajații administrației publice, funcționari publici și personal contractual intră în grevă, astăzi, timp de două ore. Oamenii spun că este doar primul pas spre greva generală, informează Realitatea Tv.

Angajaţii din administraţia publică locală sunt nemulţumiţi, în primul rând, de salariile mici. Mulţi angajaţi câştigă sub 1.500 lei pe lună după 20 de ani de activitate în administraţia publică.

SURSE - Strategia PNL: surprize mari în campanie

La începutul lunii octombrie funcţionarii publici au amenințat cu proteste spontane, dacă nu se aplică ordonanţa privind echivalarea salariilor din sector, potrivit unui comunicat al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

"Funcţionarii publici din cadrul unităţilor subordonate ANAF, afiliaţi la SNFP, îşi exprimă indignarea faţă Guvernul Cioloş care permite aplicarea discreţionară a legilor pe care însuşi acesta le-a promovat. Astfel, OUG nr. 43/2016, privind salarizarea bugetarilor în anul 2016, care a avut drept scop echivalarea salariilor pentru înlăturarea discriminărilor, nu se aplică direcţiilor subordonate ANAF pentru a doua lună consecutiv, cu toate că sunt îndeplinite cumulativ cele trei condiţii impuse de lege: se află subordonate aceluiaşi ordonator de credite, au aceleaşi activităţi, funcţii şi atribuţii şi au acelaşi nivel de subordonare din punct de vedere financiar", se arată într-un comunicat remis de SNFP, la începutul lunii octombrie.

Pe parcursul acestui an, funcţionarii nu au beneficiat de nicio creştere salarială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.