Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au uitat politicienii români de Republica Moldova?

Republica Moldova a sărbătorit sâmbătă, 27 august, Ziua Independenței de URSS, care reprezintă și ziua națională a țării. La 27 august 1991 a fost adoptată Declarația de Independență, Republica Moldova devenind stat suveran și independent. Vom vedea în continuare cum au reacționat politicienii români, ce mesaje au transmis aceștia și care sunt cei care par să fi uitat de ziua națională a țării noastre vecine.

Klaus Iohannis:

„Împlinirea a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova îmi oferă prilejul de a vă adresa, dumneavoastră şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, sincere felicitări, urări de sănătate, prosperitate şi succes. În acest moment aniversar, îmi face o deosebită plăcere să remarc caracterul deosebit de solid şi amplu al relaţiilor noastre bilaterale, bazate pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie. Spiritul deschis şi constructiv în care abordăm priorităţile cooperării concrete, alături de orientarea pragmatică spre proiecte care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor noştri, precum şi susţinerea constantă a României pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, sunt argumente care mă fac să privesc cu încredere spre dezvoltarea pe mai departe a Parteneriatului Strategic care uneşte statele noastre. Folosesc acest prilej pentru a vă asigura de hotărârea noastră fermă de a sprijini proiectele care vizează îmbunătăţirea vieţii tuturor cetăţenilor Republicii Moldova şi împlinirea destinului lor european,” a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis omologului său moldovean, Nicolae Timofti.

Liviu Dragnea:

„Republica Moldova aniversează astăzi 25 de ani de independenţă. Mă alături liderilor politici din întreagă lume dar şi cetăţenilor români care astăzi transmit gândurile lor bune autorităţilor de la Chişinău dar şi moldovenilor. Un gând de frăţie, de solidaritate, de sprijin concret în orice împrejurare, aşa cum am făcut-o şi în calitate de Vicepremier - Ministru al Dezvoltării Regionale şi aşa cum voi acţiona şi în viitor. Am avut un destin comun, istoria ne-a separat fizic dar nu şi sufleteşte. Dragi moldoveni, să nu uităm că la Bucureşti şi Chişinău bate o singură inima, cea românească! La mulţi ani cu sănătate şi binecuvântare!”

Dacă mesajul președintelui Iohannis este găsit pe site-ul presidency.ro, Liviu Dragnea și-a transmis gândurile prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Am căutat fără succes un mesaj de felicitare din partea lui Dacian Cioloș, atât pe pagina oficială de Facebook a acestuia cât și pe siteul guvernului. Tot fără succes am căutat un mesaj cu acest prilej și pe pagina oficială de Facebook a lui Traian Băsescu, care nu cu multă vreme în urmă anunța fericit că a dobândit și cetățenia moldovenească. Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin, Nicușor Dan, Gabriela Firea ori Victor Ponta se află și ei în situația de a nu fi transmis mesaje cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

Motivele pentru care aceștia nu au transmis mesaje către țara vecină pot fi printre cele mai diverse, de la faptul că este încă vacanță, la posibilitatea ca aceștia să privească independența Republicii Moldova drept o înfrângere a României. Oricare ar fi motivele, în final, această tăcere poate fi interpretată ca o lipsă de interes din partea clasei noastre politice, doar președintele țării și președintele PSD trimițând mesaje pentru frații de peste Prut fiind, totuși, cam puțin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.