Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIERI pe bandă rulantă la comisia de anchetă a prezidenţialelor din 2009

www.romanialibera.ro
Comisia Juridica

Dumitru Iliescu, Robert Cazanciuc, Laura Codruţa Kovesi şi Emil Boc, Cătălin Voicu vor fi chemaţi în cursul acestei săptămâni la audieri în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, potrivit preşedintelui comisiei, Mihai Fifor.

"Luni, ne vom întâlni cu domnul George Maior şi cu domnul Virgil Voineag, cel care a fost preşedintele INS la data alegerilor. Pentru marţi, domnul Robert Cazanciuc, domnul Gheorghe Neţoiu, domnul Cătălin Voicu şi domnul Dumitru Iliescu, iar pentru miercuri pe domnul Emil Boc şi o să o invităm pe doamna Laura Codruţa Kovesi. Aceasta ar fi agenda pentru săptămâna viitoare", a declarat Fifor miercuri, 7 iunie, la finalul audierilor din comisie. 

Despre chemarea la audieri a fostului preşedinte Traian Băsescu, senatorul PSD a spus că acest lucru se va întâmpla, probabil, peste două săptămâni. 

"Repet, pe măsură ce înaintăm cu audierile o să chemăm şi alte persoane", a declarat Fifor. 

Despre cei care au refuzat să se prezinte la comisie, senatorul PSD a explicat: "Până acum, în mod efectiv, ca să spunem refuz, de fapt nu a fost un refuz, a fost doamna Ana-Maria Pătru care a preferat să transmită în scris materialul referitor la rolul domniei sale în aceste alegeri". 

"Ieri (6 iunie - n.r.) am avut o convorbire telefonică cu doamna Ana-Maria Pătru, pentru că noi am dorit să o invităm din nou, solicitarea a fost aceeaşi - de a continua în scris discuţia cu domnia sa. Totodată, a spus un lucru interesant, acela că, dacă va fi citată la Comisia SRI, se va prezenta, pentru că are informaţii ce privesc această comisie", a menţionat Mihai Fifor. 

Legat de cei care s-au prevalat de faptul că au dat declaraţii într-o anchetă a Parchetului, respectiv Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu şi Neculai Onţanu, senatorul PSD a menţionat că din partea comisiei s-a transmis, marţi, o solicitare către Parchetul General prin care s-a cerut să se comunice dacă pe rol există un dosar referitor la alegerile din 2009 şi dacă mai mulţi invitaţi chemaţi la comisie sau care urmează să fie chemaţi au o anumită calitate în această cercetare. 

"Nu trebuie să ne dea Parchetul undă verde, nouă ni s-a părut firesc să facem această clarificare, deşi, din capul locului, am spus că obiectivele comisiei parlamentare sunt cu totul altele decât cele rezultate din comunicatul Parchetului General, prin urmare aşteptăm şi această comunicare", a susţinut Fifor. 

El a informat totodată că Adriean Videanu va fi invitat, din nou, la audieri. 

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, într-o adresă trimisă Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că nu se va prezenta la audierile din Parlament din 14 iunie, subliniind că plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că "procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale, fac parte din autoritatea judecătorească".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.