Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO - Directorul Romsilva, prima reacţie la scandalul retrocedărilor. Detaliu surpriză!

craciunescu_adam

Dosarul retrocedărilor a căzut ca o bombă în PSD şi ar putea trimite după gratii numele grele ale partidului. Zeci de mii de hectare de teren au fost retrocedate ilegal, iar prejudiciul creat este de peste 300 de milioane de euro. În această cauză s-au dispus primele arestări, iar DNA a cerut avizul Parlamentului pentru arestarea deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam. Director Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea unui grup infracţional.

Citeşte şi: EXCLUSIV Ce e în Dosarul în care sunt cercetaţi Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc/ STENOGRAME

"În calitate de director general al RNP Romsilva, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, începând cu anul 2013, inculpatul Crăciunescu Adam a răspuns solicitărilor nelegale formulate de către inculpatul Hrebenciuc Viorel, prin intermediul lui suspectului Sîrbu Ilie, referitoare la modul în care RNP Romsilva trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de pădure de peste 40.000 de hectare. În consecință, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate. După ce jurista din cadrul Romsilva semnat o acţiune civilă în favoarea intereselor Romsilva, de suspendare a judecăţii până la soluţionarea dosarului având ca obiect revizuirea deciziei luate la data de 17 aprilie 2012, strămutat de la Tribunalul Covasna la o altă instanţă(cerere admisă de ÎCCJ la data de 17 ianuarie 2014), în luna martie 2014, inculpatul Crăciunescu Adam a dispus în mod abuziv ca acestei juriste să-i fie preluată cauza respectivă și i-a interzis, indirect (folosind un pretext medical), să mai reprezinte RNP Romsilva la procesele ce aveau ca obiect decizia din anul 2012 a Tribunalului Covasna și punerea în aplicare a acestei decizii", susţine DNA.

Prima reacţie a directorului Romsilva vine într-un interviu telefonic pentru stiripesurse.ro. Crăciunescu susţine că nu a fost contactat direct nici de Ilie Sârbu, nici de ministrul Attila Korodi. De asemenea, acesta afirmă că nu a şicanat acţiunile în justiţie ale Romsilva, ci din contră, chiar el a fost denunţătorul judecătorilor la DNA!


Online recording software >>

Reporter: - Ce ziceţi de chestiile astea de care sunteţi acuzat?

Adam Crăciunescu: - Eu ştiu că mi-am făcut datoria faţă de Romsilva şi mi-o fac în continuare. Practic, toate demersurile pe care le-am făcut le-am făcut conform procedurilor legale şi totul e în ordine, din punctul meu de vedere.

Reporter: - Şi cei care ziceau că apelează la ministru ca să vorbească cu dumneavoastră...

Adam Crăciunescu: - Nu, nimeni nu a apelat la mine în nicio problemă. Eu mi-am făcut treaba în continuare. Sunt dovezi, actele pe care le-am înaintat la toate instanţele. Deci eu lucrez pe dovezi semnate. Inclusiv plângerea la DNA pentru judecătorii care au dat sentinţa este dată tot de subsemnatul. Deci nu poate să-mi reproşeze nimeni că nu mi-am făcut datoria.

Reporter: - Plângerea e semnată de dumneavostră? Atunci de ce dumneavostră sunteţi cel pus sub control judiciar?

Adam Crăciunescu: - Eh... Nu ştiu. Nu comentez celelalte decizii.

Reporter: - Nu intenţionaţi să vă autosuspendaţi din funcţie până la soluţionare?

Adam Crăciunescu: - N-am motive. Eu ştiu că mi-am făcut datoria faţă de instituţie. Deocamdată trebuie să mi se demonstreze unde am greşit eu şi ce am făcut. Nu am colaborat cu nimeni. Eu mi-am făcut datoria.

Reporter: - Era vorba că i-aţi pus pe jurişti să nu apere corect şansele Romsilva.

Adam Crăciunescu: - Nu-i adevărat. Eu, din contră, am făcut grup de lucru cu juriştii, pentru că erau păreri împărţite între ei ca să vină cu un punct de vedere comun. Păi am deciziile date. Prima dată un grup de trei, după aia un grup de lapte. Şi uite că am ajuns cu procesul şi s-au conectat toate dosarele la Sibiu. Ieri s-a admis treaba asta şi e judecata pe 31.

Reporter: - Deci consideraţi că acuzaţiile de favorizare a unui grup infracţional nu sunt corecte?

Adam Crăciunescu: - Dar nu le-am făcut, că altfel nu-mi striveam capul prin afirmaţii. Dacă le făceam, vă daţi seama că nu puteam să mai zic nimic azi. Deci eu am toată încrederea că justiţia îşi va face datoria şi va vedea când va parcurge tot dosarul că eu unul sunt dintre cei care au apărat interesele Romsilva şi interesele statului.

Reporter: - Am înţeles că Romsilva doar administra...

Adam Crăciunescu: - Administra, dar putem face parte procesuală. Şi schemele astea că s-au făcut presiuni asupra mea... nici vorbă.

Reporter: - Deci nici domnul Ilie Sârbu, nici domnul Korodi nu v-au contactat.

Adam Crăciunescu: - Dânsul e un om care... dom’le... corectitudine până la Dumnezeu.

Reporter: - Apărea în stenograme cum ziceau „Îl călcăm pe cap” şi din astea...

Adam Crăciunescu: - Păi da, ziceau că nu fac ce vor ei, aia e altceva. Că primeam semnale aşa, că, băi, trebuie... nu dom’le. Era reacţie la refuzul permanent de a face altceva decât trebuie.

Reporter: - Păi ziceaţi că nu v-au contactat. Acum îmi spuneţi că aţi refuzat.

Adam Crăciunescu: - A, nu dom’le, făceau presiuni la oameni, la astea... anumite... nu pe mine.

Reporter: - Deci nu direct pe dumneavostră, ci prin alte...

Adam Crăciunescu: - Da.

Citeşte şi: INTERVIU – Doina Pană, ministrul Pădurilor, reacţie la scandalul retrocedărilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.