Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr DEVOALEAZĂ planul SECRET din spatele ELIMINĂRII DNA

digi24.ro
codruta kovesi augustin lazar tudorel toader

Procurorii generali de la cele 15 parchete de pe lângă curţile de apel participă, marţi, la sediul Parchetului General, la o şedinţă de lucru în cadrul căreia vor fi discutate modificările legislative anunţate recent de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Consiliul Consultativ al procurorilor generali a fost convocat de procurorul general Augustin Lazăr, pentru a adopta o poziţie comună în legătură cu modificarea legilor Justiţiei. Între timp, la parchetele din ţară au avut loc adunări generale ale procurorilor pe aceeaşi temă.

Citește și: Mircea Badea a tras lozul cel mare! Cât a căștigat la pariuri în urma meciului Halep-Șarapova

Augustin Lazăr a lansat acuzații extrem de grave cu privire la înființarea unei direcții separate de DNA ce ar urma să ancheteze magistrații cu probleme penale, în locul instituției conduse de Laura Codruța Kovesi. Procurorul general e de părere că propunerea nu ar fi fost făcută de cineva din stistemul judiciar, ci ar fi venit din exterior, posibil din politică.

”Această propunere e făcută de cineva care nu aparține sistemului nostru, e din exterior. Vrea să îi ia DNA-ului și să facă un experiment oarecare. Nu e în regulă. Dacă există obiecții cu privire la modul în care procurorii DNA tratează anumite cazuri, ea trebuie rezolvată prin selectarea unor procurori mai experimentați. În unanimitate, procurorii nu au agreat propunerea de a se constitui o direcţie specială pentru ancheta magistraţilor. Nu ne putem imagina ca sutele de mii de reclamaţii, ce sunt făcute pe numele magistraţilor din toată ţara pentru tot felul de posibile fapte, toate ar trebui să vină la Parchetul General pentru a fi procesate, aşa cum se făcea acum 30 de ani. Nimeni nu a auzit de aşa ceva, Cercetările se fac nu pe categorii de persoane, ci pe ariile infracţionale. Nu există un capitol de infracţiuni contra magistraţilor. Eu bănuiesc că această propunere a fost făcută de cineva care este din exteriorul sistemului judiciar. Este o propunere care vrea să ia DNA-ului din atribuţii. DNA ar rămâne fără obiect de activitate, iar cu alţi bani se va face o structură ce va cerceta fapte de corupţie cu fapte rutiere, cu probleme de familie.”, a declarat Lazăr.

Citește și: Becali are concurență mare! Cine este femeia care bagă milioane în echipa sa și vrea să o învingă pe FCSB

Procurorul general al României a criticat și propunerea ca admiterea la INM să fie făcută doar de către persoane ce au trecut de 30 de ani.

”Admiterea la INM. S-a făcut propunerea ca admiterea să fie de la 30 de ani în sus. INM e o valoare culturală pe care ne-am însușit-o din state cu democrații consolidate, mai ales din Franța. S-a transpus, la noi, la un nivel foarte important. Lăsăm o impresie de tineri inteligenți și culți în străinătate. Că sunt foarte tineri și că ies foarte tineri să ocupe posturi în instituțiile justiției, e o problemă care se poate rezolva cu ușurință. Să li se dea alte sarcini, nu să se distrugă matricea culturală a INM. E o achiziție la nivel european ce a ajuns din urmă, după 15 ani de funcționare, la un standard european ce ne face cinste. Ce ar însemna ca toți tinerii care termină în această toamnă să fie blocați? Nu există nicio certitudine că va mai veni cineva în justiție. Vom ajunge să umblăm după alții și vom ajunge să racolăm altfel.”, a spus Augustin Lazăr.

Citește și: Liviu Dragnea pune punct speculațiilor din presă! Când vor avea loc creșterile salariale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.