Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr intră în joc: BLOCAJ pentru Dragnea și Tăriceanu, anchetează alegerile din 2009

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Parchetul General a anunțat că a deschis o anchetă pentru verificarea alegerilor prezidențiale din 2009. În acest fel, comisia parlamentară de anchetă a alegerilor de acum 8 ani ar putea fi blocată.

UPDATE: Președintele Comisiei Juridice a Senatului României, Șerban Nicolae, anunță că în ciuda anunțului Parchetului General ancheta parlamentară va continua.

Deschiderea unui dosar blochează înfiinţarea unei comisii parlamentare cu acelaşi scop, potrivit procedurilor legale.

Citește și: OBSEDATĂ O tânără fotomodel s-a operat pentru a semăna cu un personaj de desene animate / VIDEO

” E fabulos. Nu are curaj să treacă pe aceeaşi stradă cu doamna Kovesi domnul Lazăr. Am fost prea implicat în 2009. Am rostit faimoasa frază istorică cu sistemul lor. Dacă mă audiază, nu ştiu prea multe. Sunt subiectiv.

Asta mi se pare un abuz al parchetului şi o şmecherie. Lazăr e un şmecher. Îl cunosc de mult timp. E o şmecherie să blocheze comisia. Ne invită pe toţi ca să o îngroape.

Orice comisie de anchetă parlamentară e binevenită. Absolut orice cetăţean aş acestei ţări e obligat să se prezintă la o comisie de anchetă parlamentară. Deci nu avem unii mai deştepţi, mai şmecheri decât tot restul românilor. Cred că ce am văzut noi toţi şi ne-a plăcut în filmele americane cu comisiile din congresul american e foarte bine dacă se întâmplă asta şi în România.”, a comentat Victor Ponta decizia luată de Augustin Lazăr, procurorul general al României.

OFICIAL Parchetul general:

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 24 aprilie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice de către jurnalistul Dan Andronic și conform cărora există suspiciuni că în procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autorități publice și/sau persoane, altele decât cele prevăzute de lege.

În cauză se efectueză cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.