Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr lansează un nou ATAC, după ședința CSM la care a fost Tudorel Toader : 'Aşa ceva e absolut suprarealist'

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Augustin Lazar

Propunerea de înfiinţare a unei direcţii care să investigheze infracţiunile comise de magistraţi nu este una realistă, în condiţiile în care nu există o infracţionalitate semnificativă în rândul acestei categorii profesionale, a afirmat procurorul general Augustin Lazăr, joi, după şedinţa în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ proiectului de modificare a legilor Justiţiei primit de la Camera Deputaţilor. "Există câteva dispoziţii (...) ale acestui proiect de lege care au fost foarte sever criticate de colegii noştri, cum este aceea privind direcţia de investigare a pretinselor infracţiuni săvârşite de judecători şi de procurori. Ei bine, aşa ceva este absolut suprarealist, în condiţiile în care există o criminalitate nesemnificativă, adică există un număr de fapte total nesemnificativ pentru acest corp socio-profesional", a declarat Lazăr, conform Agerpres.

Citeşte şi: Sindicatele AMENINŢĂ cu proteste. Avertisment DUR: Transferul contribuţiilor sociale, DEVASTATOR pentru poliţişti

Procurorul general a precizat că în acest an doar opt magistraţi au fost inculpaţi, iar în anii precedenţi numărul lor nu a trecut de 16. "Pentru aceasta să faci o direcţie de 20 de procurori nu este realist", a mai spus Augustin Lazăr.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.