Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr laudă justiția din România: 'E printre cele mai moderne din Europa'

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că se poate afirma fără ezitare că sistemul juridic românesc este unul din cele mai moderne la nivel european, aşa cum a opinat recent, la Bucureşti, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor din justiţie.

"A fost un moment de satisfacţie pentru reprezentanţii acestor instituţii, auzind remarca pe care domnia sa (Frans Timmermans - n.r.) a formulat-o şi care a fost publicată de AGERPRES, în sensul că sistemul juridic românesc este unul care poate fi privit ca un model european şi că cetăţenii români pot fi mândri de faptul că acest sistem juridic funcţionează şi poate fi privit ca un model european", a afirmat Lazăr, prezent sâmbătă la Alba Iulia la o conferinţă pe tema codurilor penale.

Citește și: Dacă avem o viață socială activă, suntem sănătoși la cap pe măsură ce îmbătrânim

Procurorul general a subliniat că România are un cadru legal care este actualizat la nivelul "cel mai înalt" al standardelor europene.

"Cu toate criticile care se aduc, cu toate problemele care sunt legate de corelarea cu Constituţia, cu celelalte acte normative, totuşi, sistemul nostru juridic, putem spune, fără ezitare şi fără reţinere, este unul dintre cele mai moderne la nivel european. Iar în ceea ce priveşte Codul penal, Codul de procedură penală - ele s-au dovedit şi foarte eficace în activitatea organelor judiciare şi, în mod deosebit, în activitatea de combatere a corupţiei, în care România este, într-adevăr, un lider european nu numai pentru că are procurori specializaţi şi structuri specializate, dar pentru că are şi instrumente juridice la cel mai înalt nivel european. Aşa că, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a avut dreptate când a remarcat acest fapt - că sistemul juridic românesc poate fi un model la nivelul statelor Uniunii Europene", a declarat procurorul general al României.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, prezent joi, la Bucureşti, la evenimentul intitulat "Dialog cu cetăţenii", a declarat că sistemul juridic românesc a devenit un model pentru alte state membre ale Uniunii Europene, iar acesta este un motiv de mândrie pentru cetăţenii României.

Augustin Lazăr participă sâmbătă la Alba Iulia la conferinţa cu tema "Noile coduri - între tradiţie şi modernism, pe tărâmul principiilor fundamentale - controverse în aplicaţiile practice", organizată de Barourile Alba şi Hunedoara, Curtea de Apel Alba Iulia şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Lazăr îşi va lansa, cu acest prilej, monografia "Conflictul de interese".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.