Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurelia Fedorca (PSD Satu Mare): 'Este pentru noi un rezultat istoric, suntem la egalitate cu UDMR'

udmr

Preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, primar al oraşului Negreşti Oaş, a afirmat, joi, că obţinerea în judeţ de către social-democraţi a trei mandate de parlamentar reprezintă un rezultat istoric, fiind la egalitate cu UDMR. "Este pentru noi şi pentru Satu Mare un rezultat istoric. Suntem la egalitate de mandate, doi deputaţi şi un senator, cu UDMR. Se ştie că UDMR votează în special etnic şi era destul de greu să ne poziţionăm pe scena politică şi în configuraţia judeţului, dar iată că sătmărenii ne-au acordat votul. Cred că acest rezultat a mai fost în urmă cu 12 ani şi suntem bucuroşi. Cred că acest lucru s-a întâmplat pentru că am propus sătmărenilor cea mai bună echipă, unde am îmbinat experienţa şi profesionalismul cu tinereţea, pe Ioana Bran, pe Tavi Petric, pe Gabi Leş, o echipă care s-a sudat în campania electorală şi care a arătat că ştie să muncească şi îşi poate duce la îndeplinire obiectivele propuse, iar mesajul a fost foarte corect şi articulat pe înţelesul tuturor", a declarat Aurelia Fedorca, într-o conferinţă de presă.

Ea consideră o victorie mare faptul că PSD a reuşit să câştige şi în mediul urban dar şi unele fiefuri liberale din judeţ, cum ar fi Ardudul sau Tăşnadul. "Rezultatele ne-au arătat că nu am câştigat doar în mediul rural, considerat fieful PSD, ci am câştigat şi în mediul urban. Cred că aceasta este noutatea acestor alegeri, că PSD a reuşit în premieră să câştige oraşele, reuşind să câştige pentru prima dată Transilvania. Am câştigat în mediul urban un număr important de voturi în municipiul Sat Mare. Am fost după UDMR a doua forţă politică, sau prima forţă politică românească, după noi la 11 procente a fost PNL", a mai spus Fedorca, anunţă Agerpres.

În judeţul Satu Mare, două mandate de senator au fost atribuite candidatului UDMR Turos Lorand şi candidatului PSD Gabriel Leş, iar cinci posturi de deputat revin lui Magyar Lorand şi Erdei Istvan, de la UDMR, Ioana Bran şi Octavian Petric, de la PSD şi lui Romeo Nicoară, de la PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.