Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia: Premierul Malcolm Turnbull anunţă o reformă a sistemului de vot

www.operationworld.org
australia

Premierul australian Malcolm Turnbull a prezentat luni proiectul unei reforme a sistemului de vot din Australia, ceea ce poate fi un indiciu pentru o potenţială dizolvare a parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate în vederea deblocării actualului impas politic de la Canberra, relatează Reuters. 

Senatorii independenţi şi din partidele mai mici aleşi la ultimul scrutin, din 2013, au contestat în mod constant aspecte cheie ale agendei guvernului australian, printre care schimbările prin care învăţământul superior şi asistenţa medicală vor deveni mai scumpe, iar ajutoarele sociale mai greu accesibile. 

Reformele propuse de guvernul Turnbull, prin care accederea partidelor mici în parlament va fi îngreunată, sunt considerate necesare atât pentru dizolvarea celor două camere ale parlamentului, cât şi pentru convocarea de alegeri anticipate. 

'Ultimele alegeri au fost îndelung criticate şi australienii au fost uimiţi să vadă aleşi oameni ale căror voturi erau mai mici de 1%', a explicat şeful executivului australian. 

Alegerile în urma dizolvării ambelor camere ale parlamentului australian, o soluţie utilizată foarte rar pentru depăşirea impasului politic, ar putea fi organizate în luna iunie. Totuşi, premierul Malcolm intenţionează să organizeze scrutinul în septembrie sau octombrie, pentru a evita riscul ca partidul său să piardă din sprijinul electoral actual. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.