Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia se pregăteşte de un aflux de jihadişti din Siria şi Irak

Autorităţile australiene se aşteaptă la un aflux de combatanţi străini care se întorc din Siria şi Irak şi ar putea reprezenta o ameninţare pentru comunitate, a avertizat miercuri un ministru al guvernului, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Pe măsură ce organizaţia teroristă Stat Islamic continuă să sufere înfrângeri militare în Siria şi Irak, "modul ei de operare se va schimba... pentru a deveni o organizaţie teroristă subterană", a declarat ministrul justiţiei, Michael Keenan, la Sydney.

Citeşte şi:Noapte INCENDIARĂ în Jungla de la Calais. Evacuările au fost reluate - FOTO/VIDEO

Cei care nu au fost ucişi vor căuta să se întoarcă în ţara lor de origine şi să continue lupta, a notat el, adăugând că aceştia vor include "un număr de australieni cu experienţă militară de lungă durată" şi "un angajament profund faţă de cauza Stat Islamic".

"Noi trebuie să fim pregătiţi cu strategii pentru a proteja siguranţa comunităţilor şi bunăstarea copiilor noştri", a declarat Keenan în discursul său la Institutul Lowy, un think-tank australian.

"Teroriştii care se întorc din zona de conflict Siria/Irak pot provoca îngrijorări de securitate serioase, în special dacă experienţa noastră anterioară în legătură cu persoanele care s-au întors din Afganistan este un indiciu", a remarcat el.

Citeşte şi: NEVESTELE unui lider jihadist, expulzate din Turcia şi inculpate în Franţa

Potrivit lui Keenan, 30 de australieni s-au dus în Afganistan şi Pakistan pentru a se antrena în tabere teroriste sau pentru a lupta, între 1990 şi 2010.

Douăzeci şi cinci dintre ei s-au întors şi 19 s-au angajat în activităţi prezentând preocupări asupra securităţii după întoarcerea lor, dintre care opt au fost mai târziu condamnaţi pentru infracţiuni legate de terorism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.