Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria AMENINȚĂ: După BREXIT va urma un posibil 'AUXIT'

twitter.com
auxit

Uniunea Europeană ar trebui să evite orice acţiune către o "centralizare" politică, în caz contrar Austria ar putea organiza peste un an un referendum privind apartenenţa sa la blocul comunitar, a declarat candidatul de extremă-dreapta Norbert Hofer, care a fost la un pas să câştige alegerile prezidenţiale din ţara sa luna trecută, relatează luni Reuters, citat de Agerpres

Norbert Hofer, candidatul Partidului Libertăţii din Austria (FPOe, extrema dreaptă), a fost la un pas să devină primul şef de stat de extremă dreapta din Uniunea Europeană, însă a fost învins de independentul susţinut de Verzi, Alexander Van der Bellen, în alegerile de luna trecută din Austria. Cu toate acestea, formaţiunea sa a contestat acest rezultat şi o hotărâre judecătorească este aşteptată cel mai târziu la 8 iulie.

Liderul taberei BREXIT surprinde: Ieșirea din UE trebuie să se facă 'fără grabă'


Cu toate acestea, liderul FPO, Heinz-Christian Strache, a adoptat o poziţie mai precaută, spunând doar că un referendum austriac pe această temă ar putea deveni un obiectiv al formaţiunii sale politice în viitor. Însă Hofer a mers mai departe într-un interviu publicat duminică.

Unda de șoc a BREXIT-ului a ajuns până în Asia: Ce a declarat ministrul de Finanțe chinez

"Dacă va fi stabilit un curs al lucrurilor către centralizare în decurs de un an, în loc să se ia în considerare valorile de bază (ale UE), atunci va trebui să-i întrebăm pe cetăţenii austrieci dacă doresc să fie membri" ai UE, a declarat el pentru tabloidul Oesterreich. 

Hofer şi aliaţii săi cred că Uniunea Europeană ar trebui să se bazeze pe uniunea economică, mai degrabă decât pe cea politică. 

"Părinţii fondatori (ai UE) au dorit să asigure o cooperarea economică mai strânsă, deoarece statele care cooperează din punct de vedere economic nu vor utiliza forţa una împotriva celeilalte", a spus el. "Acest lucru a funcţionat foarte bine, până când a fost întemeiată uniunea politică", a mai spus el. 

Cancelarul austriac Christian Kern a declarat că Austria nu va organiza un referendum cu privire la apartenenţa ţării la UE, referendum pe care mass-media austriacă l-a numit un vot "Auxit" sau "Oexit", referitor la Oesterreich, care înseamnă Austria în limba germană.

Citește și:

S-a AFLAT: Unde sunt casetele ascunse ale lui Victor Stănculescu

Viktor Orban ZGUDUIE Europa, după Brexit: Ungaria a ales o altă direcţie

BOMBA care explodează în curtea PNL: DNA intră pe fir

Dezvăluiri: Ceai OTRĂVIT vândut românilor de un mare producător

Primăria Capitalei este în FALIMENT? Anunțul făcut de Gabriela Firea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.