Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria cere Italiei să nu mai transfere pe continent migranţii care debarcă pe insulele sale

Sebastian Kurz

Ministrul de externe austriac Sebastian Kurz a cerut joi Italiei, aflată sub presiunea unui important flux migratoriu, să nu mai transfere pe continent migranţii care debarcă pe insulele sale pentru a nu încuraja traficul de fiinţe umane, relatează AFP.

"Noi sperăm să se pună capăt transferului regulat de migranţi ilegali între insulele italiene, precum Lampedusa, şi continent", a declarat ministrul la sfârşitul unei întrevederi la Viena cu omologul său italian Angelino Alfano, căruia i-a transmis acest mesaj. 

Permiţând acestor solicitanţi de azil "să-şi continue călătoria spre nord, nu numai că duce la o şi mai mare presiune asupra Europei Centrale, ci, de asemenea, încurajează noi migranţi să plece, traficanţii să câştige mai mulţi bani şi creşterea numărului de naufragii", a afirmat Kurz pentru jurnalişti. 

"Misiunile de salvare pe mare (a migranţilor) nu ar trebui să fie considerate un bilet pentru Europa Centrală", a adăugat ministrul conservator, care şi-a exprimat în 2015 opoziţia clară faţă de politica uşilor deschise încurajată de cancelarul german Angela Merkel. 

Sebastian Kurz, 30 de ani, care va candida pentru postul de cancelar la alegerile legislative din octombrie, şi-a intensificat în ultimele luni apelurile pentru "închiderea rutei migratorii din Marea Mediterană" cu destinaţia Europa şi aducerea migranţilor la punctul lor de plecare în Libia mai degrabă decât debarcarea lor în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.