Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria creează PANICĂ: Trimite ARMATA la granița cu Italia

austria harta

Austria a început să desfăşoare soldaţi pentru a ajuta poliţia să monitorizeze deplasările migranţilor în apropierea graniţei cu Italia, au anunţat miercuri, la Innsbruck, importanţi oficiali austrieci din domeniul securităţii, relatează DPA.

Totuşi, autorităţile de la Viena au afirmat că nu iau măsuri pentru a pune în aplicare controale stricte la frontieră în pasul Brenner, care face legătura între Austria şi Italia şi care reprezintă una dintre principalele rute de transport din Europa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

Deşi situaţia la Brenner a fost stabilă, s-a înregistrat o creştere importantă a numărului de migranţi care au fost descoperiţi în trenuri de marfă încercând să treacă frontiera în luna iulie, a declarat Helmut Tomac, şeful poliţiei din provincia Tirol.

Cei 70 de soldaţi care sunt trimişi să ajute poliţia vor opera într-o zonă situată la 30 de kilometri în apropierea frontierei. Nu vor fi trimişi soldaţi sau tancuri în pasul Brenner, a subliniat Tomac.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

Luna trecută, ministrul apărării austriac, Hans Peter Doskozil, a provocat nemulţumirea Italiei când a anunţat că Austria ar putea începe în curând să folosească soldaţi în locul poliţiştilor la frontieră. Cancelarul austriac, Christian Kern, a clarificat în scurt timp declaraţiile precizând că este vorba despre măsuri doar în cazuri de urgenţă.

Poliţia a reţinut lunar între 700 şi 1000 de migranţi ilegali în Tirol, a afirmat Tomac. "Noi trebuie nu numai să prevenim migraţia ilegală ci şi să salvăm vieţi", a adăugat oficialul austriac, referindu-se la faptul că migranţii îşi riscă viaţa ascunzându-se sub containerele cu marfă pentru a trece frontiera.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.