Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Austria își menține poziția privind limitarea numărului de imigranți

austria

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a promis, vineri, sa continue sa dezvolte planurile privind limitarea numarului de cereri de azil pe care tara sa le va aproba anul acesta, în pofida presiunii exercitate de Uniunea Europeana, ca implementarea acestei masuri controversate sa fie amânata.

"Am spus ca vom aproba 37.500" de cereri de azil anul acesta, a declarat acesta, dupa discutiile cu omologii sai europeni, în cadrul unui summit de la Bruxelles. "Aceasta este decizia politica si trebuie implementata în conformitate cu legea", a adaugat el, potrivit Mediafax

"Nimic nu trebuie amânat, nimic nu trebuie schimbat", a mai subliniat Werner Faymann.

Austria a fixat aceasta limita în luna ianuarie. Guvernul de la Viena a anuntat miercuri ca va accepta cel mult 80 de solicitanti de azil pe zi si cel mult 3.200 de persoane aflate în tranzit spre alte state europene.

Exista temeri ca aceasta masura va declansa un efect de domino, determinând statele din Balcanii de Vest sa stabilieasca, de asemenea, limite în ceea ce priveste deplasarea solicitantilor de azil pe teritoriul lor. Astfel, s-ar putea genera o criza umanitara în Grecia, unde majoritatea refugiatilor ajung din Turcia, înainte de a se îndrepta spre nord.

"Trebuie sa ramânem uniti si sa dam dovada de solidaritate, dar uniti si cu solidari peste tot, nu doar în partea de nord-vest a Europei", a declarat premierul grec, Alexis Tsipras, la Bruxelles.

Comisia Europeana a respins, joi, propunerea Austriei de a limita prin cote intrarea imigrantilor, Bruxellesul stabilind ca o astfel de masura este incompatibila cu dreptul european si international.

"Austria are obligatia legala de a accepta orice solicitare de azil primita la frontiera sau pe teritoriul austriac", a transmis comisarul UE pentru Migratie, Dimitris Avramopoulos, într-o scrisoare adresata ministrului austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner.

În plus, Austria a instituit controale generalizate la frontierele cu Italia, Slovenia si Ungaria, pentru limitarea numarului imigrantilor extracomunitari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.