Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile au decretat STARE DE ALERTĂ în toată țara: Vine URAGANUL, spun britanicii

uragan irma

Marea Britanie este sâmbătă în stare de alertă înaintea sosirii furtunii Brian, care va aduce ploi şi vânturi puternice de până la 112 kilometri pe oră mai multe părţi ale ţării, informează agenţia EFE.

Biroul meteorologic britanic (Met) a avertizat că furtuna ar putea provoca pe tot parcursul zilei inundaţii, întreruperi de energie electrică şi modificări în diferite reţele de transport, scrie agerpres.ro.

Citește și: Afacerea care a ÎNCINS spiritele în PSD! Cât a câștigat Marius Pieleanu de pe urma sondajelor Avangarde

Condiţiile meteorologice dure au început să se simtă încă din primele ore ale zilei de sâmbătă pe coasta de vest a Irlandei.

Met a emis o alertă cod galben de vânt, al treilea în ordinea gravităţii, în diferite părţi ale Regatului Unit, inclusiv Ţara Galilor şi sudul Angliei, până în centrul ţării - zona Midlands - şi se preconizează că furtuna va dura până la miezul nopţii.

Citește și: Telekom pregătește o MEGA-TRANZACȚIE! Ce VINDE gigantul în telecomunicații

La rândul său, Agenţia pentru mediu a ţării a emis în total 42 de alerte cu risc de inundaţii şi şase avertismente pentru a fi luate ''măsuri imediate'' în caz de ploaie.

Autorităţile au cerut, de asemenea, locuitorilor să stea departe de zonele de coastă şi să evite să facă fotografii în aceste zone în timpul furtunii.

Citește și: Un cunoscut senator pune la zid băncile: Ce proiect de lege a depus și cum vor fi favorizați românii

Ben Lukey, de la Agenţia pentru Mediu, a declarat sâmbătă presei că echipele de urgenţă sunt deja pe teren în zonele de alertă şi sunt pregătite să răspundă dacă este necesar. "Îi îndemnăm pe cetăţeni să rămână în locuri sigure şi să evite riscurile inutile", a spus el.

Serviciile feroviare au avertizat în legătură cu riscul ca furtuna să afecteze reţeaua, ceea ce a impus restricţii asupra vitezei în zonele cele mai afectate. "Copacii căzuţi şi alte resturi ar putea bloca temporar căile ferate şi ar putea deteriora cablurile", a spus un purtător de cuvânt.

Citește și: Lovitură de proporții pentru Vasile Blaga! Cum vor să-l „dărâme” procurorii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.