Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile, în ALERTĂ MAXIMĂ din cauza vremii: IGSU a mobilizat mii de pompieri și sute de mijloace tehnice în zonele vizate de avertizările meteo

www.opiniatimisoarei.ro
furtună, vijelie, ploaie, nori

Peste două mii de pompieri cu patru sute de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteorologice. Până acum au fost anunţate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi s-au verificat cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor poate produce inundaţii.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus măsuri pentru intervenţia în sprijinul populaţiei care poate fi afectată de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase.

Citește și: Începe POTOPUL în România: Urmează trei zile cu ploi incredibile! Care sunt zonele vizate

Până acum au fost înştiinţate asupra atenţionării toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor aflate sub incidenţa codurilor de vreme rea.

Potrivit IGSU, la nivelul unităţilor operative din judeţele vizate, peste 2.000 de pompieri cu peste 400 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină.

”Având în vedere că sunt preconizate efecte asupra populaţiei, în judeţele aflate sub incidenţa avertizărilor meteorologice s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Totodată, la nivelul zonelor vizate, sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor poate produce inundaţii”, anunţă IGSU, conform News.ro.

Pompierii au pregătite motopompe de mare capacitate, bărci şi autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

Pompierii recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Citește și: Atenție! Gigi Becali a RECUNOSCUT! Cărui INTERLOP îi trimite BANI lunar și prin CINE

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben care prognozează ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului în zona montană, valabilă până marţi, la ora 23.00, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului Bucureşti) şi local în Transilvania.

Totodată, în cursul acestei zile va intra în vigoare şi un cod portocaliu pentru cinci judeţe din ţară (Argeş, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea), caracterizat de ploi abundente care vor depăşi pe arii extinse 50-60 litri pe metru pătrat şi, izolat, 80 litri pe metru pătrat, precum şi intensificări ale vântului în zonele deluroase şi montane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.